Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Ψωμί ή πλήρες γεύμα;
Ψωμί ή πλήρες γεύμα;

Η Ελένη Καμάρδα παρουσιάζει τέσσερα ψωμιά – έκπληξη, που άνετα μπορούν να αποτελέσουν προτάσεις ολοκληρωμένων γευμάτων. Γεμιστά με μαγειρευτό φαγητό, περνούν το ψωμί σε άλλη διάσταση, διαμορφώνοντας μια νέα, λαχταριστή τάση!

Μια ολοκαίνουργια τάση της εποχής είναι τα γεμιστά ψωμιά, όχι απλώς με πρωτότυπα υλικά αλλά με κανονικό, μαγειρεμένο φαγητό. Η εξωτερική τους όψη, συνήθως δεν φανερώνει τίποτα από όσα... κρύβουν στο εσωτερικό τους και γι’ αυτό, είναι δίχως αμφιβολία, ψωμιά – έκπληξη που θα κάνουν το κοινό σας να παραμιλά για τη λαχταριστή γεύση τους και για την πρωτότυπη παρουσίαση, ενός ψωμιού που αποτελεί πλήρες γεύμα. Εμπνευστείτε από τις συνταγές της Ελένης Καμάρδα και πειραματιστείτε, αφήνοντας τη φαντασία σας ελεύθερη με όριο μόνο τον ουρανό. Για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα λάβετε υπόψη σας τα εξής:

01 Πριν προσθέσετε το αλάτι της συνταγής του ψωμιού (σ.σ μην σας κάνει εντύπωση που στις συνταγές που ακολουθούν είναι λίγο), μην ξεχάσετε να συνυπολογίσετε το αλάτι που υπάρχει ήδη στο μαγειρεμένο φαγητό της γέμισης!

02 Μαγειρέψτε το φαγητό της αρεσκείας σας, μέχρι τέλους! Λάβετε υπόψη σας ότι καθώς το ψωμί ψήνεται, το φαγητό - γέμιση δεν πρόκειται να μεταβληθεί από την επίδραση της θερμοκρασίας.

03 Προσπαθήστε όσο το δυνατόν να περιορίσετε τα υγρά ή τις διάφορες σάλτσες των φαγητών που θα μετατρέψετε σε... γεμίσεις, σουρώνοντάς τα, ώστε να μη λασπώσει το ψωμί κατά το ψήσιμο.

 Συνταγές για γεμιστό ψωμί: 

Με κρέας και κόκκινες πιπεριές

Με κοτόπουλο, καρότα και πράσινες πιπεριές

Με σπανάκι και φέτα

Με αβγό και λουκάνικο

Επιμέλεια: Ελένη Μανίκα

Από το τεύχος 104 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.