A  A  A +
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Καλωσορίζουμε το φθινόπωρο με το τεύχος 79 του SNACK AND COFFEE, με ένα κατατοπιστικό οδηγό για όσα θα λάβουν χώρα στο 3ο Athens Coffee Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, 29 Σεπτεμβρίου με 1η Οκτωβρίου. Το περιοδικό των 152 σελίδων παράλληλα, είναι γεμάτο πλούσιο και εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ για τον καφέ αλλά και τα άλλα προσφερόμενα προϊόντα των επιχειρήσεων καφεστίασης, την καθιερωμένη αποστολή μας, συνεντεύξεις σημαίνοντων προσώπων του κλάδου και θέματα που αγγίζουν κάθε πτυχή μιας επιχείρησης καφεστίασης, πάντα με συνέπεια και έμφαση στην ενημέρωση του επαγγελματία!

Στο πλαίσιο των συνεντεύξεων με πρωταγωνιστές των ελληνικών πρωταθλημάτων SCA, συνομιλούμε με τον πολυνίκη στo latte art, Μιχάλη Καραγιάννη, ο οποίος προετοιμάζεται για νέα διάκριση στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο των αποστολών μας στην ελληνική περιφέρεια, ταξιδεύουμε στην αρχόντισσα του Ιονίου, την Κέρκυρα, όπου επισκεπτόμαστε 13 επιχειρήσεις καφεστίασης και καταγράφουμε τη δυναμική της εν λόγω αγοράς, αλλά και τα προβλήματα των επαγγελματιών του τόπου.

Στη συνέχεια, εξετάζουμε ενδελεχώς την τάση των vegan cafes στην Αθήνα μιλώντας με επαγγελματίες και επιχειρηματίες που ακολουθούν πρώτα οι ίδιοι και έπειτα λανσάρουν στο κοινό τη vegan φιλοσοφία ενώ σε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ μαθαίνουμε πώς οι επιχειρήσεις της καφεστίασης μπορούν να κερδίσουν repeaters ή αλλιώς, πώς μπορούν να κάνουν τους πελάτες να επιστρέφουν.

Παρακολουθούμε από κοντά τα διεθνή δρώμενα με την αποστολή μας και το ρεπορτάζ από το WBC 2018 στο Άμστερνταμ, όπου μυούμαστε και στα μυστικά της τελειότητας από τη νικήτρια του διαγωνισμού, Agnieszka Rojewska, η οποία μας εξιστορεί την πορεία της στο χώρο του καφέ.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε πρώτο πλάνο, ένα από τα best seller των επιχειρήσεων καφεστίασης και ευρύτερης εστίασης, τη σαλάτα και... παραγγέλνοντας ένα καφέ τον συνοδεύουμε με λαχταριστά, αλλιώτικα cakes με απλές συνταγές από τον pastry chef του Intercontinental, Στέφανο Σμπόνια. Με την ίδια καινοτόμα διάθεση και με τις υψηλού επιπέδου προτάσεις από την ομάδα του El Jiron, τον διακεκριμένο bartender Δημήτρη Παπαϊωάννου και τον ταλαντούχο chef Γιάννη Γκολέτη, παρουσιάζουμε ένα cocktail and food pairing για απαιτητικούς ουρανίσκους. Κλείνοντας, συνομιλούμε με τον νικητή του ελληνικού World Class 2018, Αχιλλέα Πλακίδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό.

Τέλος, υπάρχει ακόμα μια πληθώρα θεμάτων πάνω στις μόνιμες στήλες μας που συστήνουν στον κόσμο της καφεστίασης ιδέες, προτάσεις, συμβουλές, καθώς και νέα από την ελληνική και διεθνή αγορά. Καλή ανάγνωση!