A  A  A +
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Στο τεύχος 104 του Snack&Coffee (Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2022) ο καφές μέσα από ρεπορτάζ, αφιερώματα και τεχνικά θέματα έχει όπως πάντα την τιμητική του.

Στις πρώτες σελίδες, ο συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Eurogat, Αλέξανδρος Σανοζίδης σε μια αναλυτική συνέντευξη μιλά για τα 30 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας μέσα από τις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις της.

Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε τέσσερα cafés σε νεοκλασικά στην Θεσσαλονίκη, καταγράφοντας την ιστορία που κρύβει το καθένα αλλά και τις δυσκολίες πίσω από την υλοποίηση των project. Στο τεχνικού χαρακτήρα κεντρικό ρεπορτάζ μας, εστιάζουμε στις διαφοροποιήσεις του espresso μέσα από την έμπειρη “ματιά” τριών coffee experts.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε το φάκελο “Βιωσιμότητα στην καφεστίαση”. Αρχικά, συγκεντρώνουμε τα σημεία – κλειδιά για να κάνει κανείς το café του sustainable καθώς και παρουσιάζουμε τρία χαρακτηρστικά sustainable cafés σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έπεται η συνέντευξη του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Νίκου Αβραμίδη σχετικά με το στοίχημα της βιωσιμότητας της Αθήνας, καθώς και άρθρα για την αειφορία στην εστίαση και τη βιωσιμότητα στην καθημερινότητα του barista. Το αφιέρωμα κλείνει με τεχνικό θέμα για πιο “πράσινο” και αποδοτικό καβούρδισμα καφέ.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ο ιδιοκτήτης της ιταλικής Caffè Pedron, Igor Pedron παρουσιάζει τη φιλοσοφία της εταιρείας, ενώ πλούσιο είναι το ρεπορτάζ για τα τέσσερα Preliminary Championships του SCA Greece σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο, τα οποία παρακολουθήσαμε από κοντά.

Τέλος, θα λατρέψετε τις εορταστικές προτάσεις cocktail από τρία speakeasy bars, καθώς και τις πρωτότυπες συνταγές για club sandwich, δημιουργημένες από δύο chefs αποκλειστικά για το Snack&Coffee.

Όπως σε κάθε τεύχος, θα βρείτε ακόμα σημαντικές ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, εκτενείς έρευνες, παρουσιάσεις αλλά και τις μόνιμες στήλες με ιδέες, προτάσεις και καινοτομίες. Καλή ανάγνωση!