A  A  A +
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Στο τεύχος SC80, που βρίσκεται ήδη στα χέρια σας, σας παρουσιάζουμε ένα πλήρες απολογιστικό ρεπορτάζ για το 3o Athens Coffee Festival που χαρακτηρίστηκε ως άκρως επιτυχημένο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε εκθέτες και επισκέπτες. 

Το περιοδικό των 160 σελίδων είναι γεμάτο με πλούσια και εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ για τον καφέ αλλά και τα υπόλοιπα προσφερόμενα προϊόντα των επιχειρήσεων καφεστίασης, την καθιερωμένη αποστολή μας, συνεντεύξεις σημαίνοντων προσώπων του κλάδου και θέματα που αγγίζουν κάθε πτυχή μιας επιχείρησης καφεστίασης, πάντα με συνέπεια και έμφαση στην ενημέρωση του επαγγελματία!

Κεντρικό πρόσωπο του τεύχους ο Γιώργος Δεληχρήστος που κέρδισε την πρώτη θέση στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting του SCA. Μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ, τα πλάνα του για το επερχόμενο παγκόσμιο στο Ρίμινι της Ιταλίας και κάθε λεπτομέρεια που τον έκανε να ξεχωρίσει.

Στο πλαίσιο των αποστολών μας στην ελληνική περιφέρεια, ταξιδεύουμε στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, τη Λαμία όπου επισκεπτόμαστε 13 επιχειρήσεις καφεστίασης και καταγράφουμε τη δυναμική της εν λόγω αγοράς, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των επαγγελματιών του τόπου.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε πρώτο πλάνο, ένα από τα χειμωνιάτικα ατού των επιχειρήσεων καφεστίασης και ευρύτερης εστίασης, το τσάι αναλύοντας τις τάσεις που θα χαρακτηρίσουν φέτος την κατανάλωσή του. Στη γευστική δοκιμή του τεύχους, την τιμητική του έχει το pairing του καφέ με διάφορες λιχουδιές από την ομάδα του Ι Frati, στην Κηφισιά. Σειρά παίρνουν τα επιδόρπια με τις κλασικές πάστες σε ένα δημιουργικό twist από τον pastry chef του Zonar’s, Γιώργο Μάρα. Ακολουθεί ένα πρωτότυπο ρεπορτάζ όπου παρουσιάζουμε την τάση των sports cafes μιλώντας με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και μαθαίνουμε ποια μυστικά διέπουν την καλή λειτουργία και ευημερία αυτού του είδους των επιχειρήσεων καφεστίασης. Επιπρόσθετα αφηνόμαστε στη δημιουργική διάθεση τριών bartenders αντίστοιχων bars, οι οποίοι δίνουν τη δική τους εκδοχή για χειμωνιάτικα cocktails μαζί με τις προτάσεις τους πάνω σε ό,τι πιο σύγχρονο θα σερβιριστεί στις μπάρες φέτος.

Επιστρέφουμε στον καφέ και στο ίσως πιο δύσκολο κομμάτι του, το cupping με τον πανελλήνιο πρωταθλητή Αιμίλιο Κυπριώτη να κάνει λόγο για τις απαιτήσεις που έχει και παράλληλα να μας καθοδηγεί βήμα-βήμα σε μια σωστή γευσιγνωσία.

Έμφαση δίνουμε ακόμα στην εκπαίδευση του προσωπικού που αποτελεί θεμέλιο λίθο του καλού καφέ σε ένα ρεπορτάζ με πρακτικές συμβουλές από ειδικούς. Σταθερά στο πλευρό του επιχειρηματία “ανακαλύπτουμε” με τη βοήθεια του φοροτεχνικού Χρήστου Ασλανίδη, τις... παγίδες της εφορίας και πώς μπορούμε να τις αποφύγουμε ενώ από δικηγορικό γραφείο Α. Πάτσης δίνεται αναλυτικά το καθεστώς με όσα ισχύουν γύρω από τα προσωπικά δεδομένα (GDPR).

Τέλος, υπάρχει ακόμα μια πληθώρα θεμάτων πάνω στις μόνιμες στήλες μας που συστήνουν στον κόσμο της καφεστίασης ιδέες, προτάσεις, συμβουλές, καθώς και νέα από την ελληνική και διεθνή αγορά. Καλή ανάγνωση!