Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, για 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 4 λεπτά στη γρήγορη, εκτός από το αλάτι, το οποίο το προσθέτουμε 3 λεπτά πριν το τέλος. Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ένα πλαστικό σκεύος και σκεπάζουμε με βαμβακερό πανί να ξεκουραστεί για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ζυγίζουμε 400 γρ. από το ζυμάρι, ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε ελαφρώς λαδωμένο πάγκο, σε ορθογώνιο σχήμα. Μοιράζουμε τη γέμιση από το σπανάκι με τη φέτα, τυλίγουμε ελαφρώς σε ρολό και τοποθετούμε σε φόρμες του κέικ. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στη στόφα για 40 λεπτά. (Υγρασία στόφας 26 βαθμοί, Θερμοκρασία 37°C). Όταν είναι έτοιμα, τα ψεκάζουμε με νερό ή ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι. Ψήνουμε στους 220°C για 35 - 40 λεπτά.
INFO: Εκτός από το σπανάκι, μπορείτε να γεμίσετε το ψωμί με οποιοδήποτε είδος χορταρικών, όπως μυρώνια, καυκαλήθρες, άγρια χόρτα ή ακόμα και τσουκνίδες, αρκεί να φροντίσετε να είναι πολύ καλά καθαρισμένα, πλυμένα και βρασμένα.
Συνταγή: Ελένη Καμάρδα, Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Από το τεύχος 104 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.