Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 8 λεπτά στην αργή ταχύτητα, προσθέτοντας το αλάτι 3 λεπτά πριν το τέλος του ζυμώματος. Το σκεπάζουμε με πανί για 45 – 50 λεπτά. Κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια ζυγίζοντας 300 γρ. το καθένα, ανοίγουμε πάνω στον πάγκο -τον οποίο έχουμε πασπαλίσει με κίτρινο αλεύρι- σε στρογγυλό σχήμα, τοποθετούμε 200 γρ. από τη γέμιση του ψητού κοτόπουλου και κλείνουμε το ζυμάρι σαν πουγγί. Αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και σκεπάζουμε με πανιά (δε χρειάζεται στόφα). Μετά από 40 - 45 λεπτά, τα χαράζουμε σε σχήμα σταυρού και ψήνουμε στους 220°C για 45 λεπτά.
INFO: Το κοτόπουλο είναι ιδανικό κρεατικό για γέμιση ψωμιού, καθώς προσφέρει άπειρες δυνατότητες γευστικών συνδυασμών. Είτε επιλέξετε στήθος είτε μπούτι, το αποτέλεσμα θα είναι μια τρυφερή γέμιση. Τολμήστε και τη γλυκόξινη, εξωτική εκδοχή του!
Συνταγή: Ελένη Καμάρδα, Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Από το τεύχος 104 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.