Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ το δυόσμο να μουλιάσει στην κρέμα γάλακτος σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα. Αργότερα αναμειγνύουμε τη βόκτα με το ιμβερτοσάκχαρο και αφήνουμε μέσα στο μείγμα την καρύδα να μουλιάσει καλά για δύο ώρες. Στη συνέχεια βράζουμε την κρέμα γάλακτος, σουρώνουμε το δυόσμο και ενσωματώνουμε στο μείγμα τη λευκή σοκολάτα. Αναμειγνύουμε το νέο μείγμα με εκείνο της βότκας – καρύδας - ιμβερτοσάκχαρου. Το βάζουμε για δύο τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο. Όταν κρυώσει σε επιθυμητή θερμοκρασία, πλάθουμε σε τρούφες, τις οποίες βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και ολοκληρώνουμε περνώντας τις από την τριμμένη καρύδα μέχρι να «ασπρίσουν» τελείως!
Συνταγή: Στεφ. Διαμαντόπουλος
Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης
Από το τεύχος 160 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Ζ+G.