Ομογενοποιούμε πολύ καλά τα υλικά μας στο μίξερ κι εν συνεχεία τα βάζουμε στην παγωτομηχανή. Ιδανικά, σερβίρουμε το gelato μας γαρνίροντας με καλής ποιότητας κορινθιακή σταφίδα μαριναρισμένη σε ούζο, φέτες...
Αναμειγνύουμε καλά γάλα, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη. Μετά την παστερίωση και αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ξαναχτυπάμε στο μίξερ σε σταθερή ταχύτητα για 3 λεπτά. Σερβίρουμε περιχύνοντας με...
Αναμειγνύουμε τα πηκτικά και τα σάκχαρα σε 300 ml βραστού νερού. Ξεπλένουμε το δεντρολίβανο και το βάζουμε σε άλλο δοχείο με το υπόλοιπo ζεστό νερό για 5 λεπτά. Ενοποιούμε τα μείγματα και προσθέτουμε, αφού λιώσoυν...
Βάζουμε στο μίξερ τα φιστίκια αφού προηγουμένως τα έχουμε καβουρδίσει. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα απολύτως ομοιόμορφο μείγμα. Εκτός από την ανάμειξη στο μίξερ όταν...
Για το παγωτό φιστίκι: βλ. βασική συνταγή
Για τη σκληρή βάση: Μαλακώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό τα υπόλοιπα...
Ζυγίζουμε και αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ τη σκόνη κακάο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα στο δοχείο με το γάλα, ανακατεύουμε και πάλι, και ρίχνουμε το νέο μείγμα στον παστεριωτή. Εν συνεχεία,...