Για ζύμη κουραμπιέ: Αφρατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και το ιμβερτοσάκχαρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ και τέλος το αλεύρι και το αμύγδαλο. Φορμάρουμε τη ζύμη σε δυο τσέρκια (διαμέτρου 22cm) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20 - 25’.
Για κρέμα αμυγδάλου: Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό όλα τα υλικά, εκτός από το αμύγδαλο, μέχρι να αφρατέψουν καλά κι έπειτα προσθέτουμε το αμύγδαλο. Ομογενοποιούμε καλά το μείγμα και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 10 - 20 λεπτά.
Μοντάζ: Βάζουμε την τάρτα μας σε σχάρα ή ειδικό σταντ. Γεμίζουμε με την κρέμα αμυγδάλου μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ και γεμίζουμε την τάρτα κάνοντας μύτες. Τέλος, κοσκινίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη που δεν υγρασιάζει και στολίζουμε με μπισκοτάκια σε σχήμα αστεριού ή άλλο γιορτινό μοτίβο.
Tips:
Συνταγή: Νίκος Λαμπρούκος, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 153 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2013) του περιοδικού Z+G.