A  A  A +
Πίσω
Tabouleh με γαρίδα
Tabouleh με γαρίδα

Υλικά

Για 4 μερίδες:
Πλιγούρι ψιλό 100 γρ.
Μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 ματσάκι
Ντομάτες 3 τμχ. (μόνο το εξωτερικό όχι τη σάρκα και τα σπόρια)
Φρέσκο χυμό λεμόνι 1 τμχ.
Ελαιόλαδο 2 κ. σούπας
Φυλλαράκια δυόσμου μερικά τμχ.
Αλάτι, πιπέρι
Γαρίδες Νο 2 4 τμχ.

Βήματα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις μπλανσάρουμε και τις μαρινάρουμε σε λαδολέμονο. Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ. Περιχύνουμε με λαδολέμονο, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί. Σερβίρουμε σε ποτηράκια του μαρτίνι και γαρνίρουμε με τις γαρίδες.

Συνταγή: Σπύρος Αρβανιτάκης (Chef ARIA ΓΕΥΣΕΩΝ), Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 152 (Ιούλιος/Αύγουστος 2013) του περιοδικού Z+G.