Για τη μους σοκολάτα: Φτιάχνουμε με τους κρόκους των αβγών και το σιρόπι μια πατ α μπομπ. Στη συνέχεια λιώνουμε τη σοκολάτα και ενσωματώνουμε σε αυτή τη σαντιγί. Στο τέλος προσθέτουμε στο μείγμα την πατ α μπομπ. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα, μέχρι να σφίξει η μους σοκολάτας.
Μοντάζ: Κόβουμε τη σφολιάτα με στρογγυλό τσέρκι και μοντάρουμε το μιλφέιγ, προσθέτοντας ανάμεσα σε κάθε στρώση τα καραμελωμένα φουντούκια. Τέλος, αφού κλείσουμε το γλυκό με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας, περνάμε με γλάσο σοκολάτας την επιφάνειά του και διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.
Aπό το τεύχος 146 (ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 2012) του περιοδικού Z+G