A  A  A +
Πίσω
Μιλφέιγ με κρέμα μουσελίν πραλίνας & ζελέ πάσιον – μάνγκο
Μιλφέιγ με κρέμα μουσελίν πραλίνας & ζελέ πάσιον – μάνγκο

Υλικά

Φύλλα σφολιάτας 2 τμχ.
Για κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Γάλα 800 γρ.
Βούτυρο (κλαριφιέ) 100 γρ.
Βούτυρο (φρέσκο Ολλανδίας) 200 γρ.
Κρέμα γάλακτος (35%) 200 γρ.
Ζάχαρη 100 γρ.
Κρόκοι 4 τμχ.
Αβγά 2 τμχ.
Κορν φλάουερ 90 γρ.
Σαντιγί (35%) 200 γρ. Άγλυκη
Πάστα πραλίνα φουντουκιού 250 γρ.
Ξύσμα λεμονιού
Βανίλια (στικς)
Για ζελέ (coulis):
Μάνγκο πουρέ 350 γρ.
Πάσιον πουρέ 100 γρ.
Χυμός λάιμ 50 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 100 γρ.
Φύλλα ζελατίνης 2τμχ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για κρέμα ζαχαροπλαστικής: Παρασκευάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και έξω από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο κλαριφιέ. Αφήνουμε να κρυώσει. Σε μίξερ με σύρμα ενσωματώνουμε το φρέσκο βούτυρο και την πάστα πραλίνα φουντουκιού. Αφρατεύουμε και προσθέτουμε 1.000 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής. Κάτω από το μίξερ προσθέτουμε τη σαντιγί.

Για ζελέ (coulis): Παρασκευάζουμε το ζελέ, το καταψύχουμε ανάλογα με το σχήμα της τούρτας και το χρησιμοποιούμε παγωμένο.

Mοντάζ: Καραμελώνουμε το φύλλο στο φούρνο. Τοποθετούμε την σφολιάτα σε ένα πιάτο προσθέτοντας διαδοχικά στρώσεις κρέμας και coulis. Κλείνουμε με το τελευταίο φύλλο και διακοσμούμε.

Aπό το τεύχος 146 (ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 2012) του περιοδικού Z+G