Για κρέμα ζαχαροπλαστικής: Παρασκευάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και έξω από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο κλαριφιέ. Αφήνουμε να κρυώσει. Σε μίξερ με σύρμα ενσωματώνουμε το φρέσκο βούτυρο και την πάστα πραλίνα φουντουκιού. Αφρατεύουμε και προσθέτουμε 1.000 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής. Κάτω από το μίξερ προσθέτουμε τη σαντιγί.
Για ζελέ (coulis): Παρασκευάζουμε το ζελέ, το καταψύχουμε ανάλογα με το σχήμα της τούρτας και το χρησιμοποιούμε παγωμένο.
Mοντάζ: Καραμελώνουμε το φύλλο στο φούρνο. Τοποθετούμε την σφολιάτα σε ένα πιάτο προσθέτοντας διαδοχικά στρώσεις κρέμας και coulis. Κλείνουμε με το τελευταίο φύλλο και διακοσμούμε.
Aπό το τεύχος 146 (ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 2012) του περιοδικού Z+G