A  A  A +
Πίσω
Μιλφέιγ με καραμελωμένη σφολιάτα & μουσελίν λευκής σοκολάτας
Μιλφέιγ με καραμελωμένη σφολιάτα & μουσελίν λευκής σοκολάτας

Υλικά

Φύλλο σφολιάτας 3 τμχ.
Για τη μουσελίν λευκής σοκολάτας:
Γάλα 1.000 γρ.
Αβγά 4 τμχ.
Ζάχαρη 250 γρ.
Νισεστέ 80 γρ.
Σαντιγί (μισοχτυπημένη) 500 γρ.
Βανίλια (στικ) 1 τμχ.
Λευκή σοκολάτα 250 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για τη μουσελίν λευκής σοκολάτας: Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το στικ βανίλιας σε κατσαρολάκι στη φωτιά. Μόλις το γάλα πάρει βράση αφαιρούμε τη βανίλια και προσθέτουμε σταδιακά (αφού τα έχουμε φέρει στην ίδια θερμοκρασία) το νισεστέ και τα αβγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουν μια βράση. Αφού κρυώσει η κρέμα, την αφρατεύουμε με τη σαντιγί και προσθέτουμε σταδιακά τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα.

Μοντάζ: Κόβουμε τη σφολιάτα σε ορθογώνιο σχήμα και μοντάρουμε το μιλφέιγ. Τέλος, αφού κλείσουμε με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα.   


Aπό το τεύχος 146 (ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 2012) του περιοδικού Z+G