A  A  A +
Πίσω
Μιλφέιγ φράουλα με κρέμα μουσελίν λευκής σοκολάτας
Μιλφέιγ φράουλα με κρέμα μουσελίν λευκής σοκολάτας

Υλικά

Φύλλα σφολιάτας 2 τμχ.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
Γάλα 800 γρ.
Κρέμα γάλακτος (35%) 200 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 50 γρ.
Λευκή σοκολάτα (ψιλοκομμένη) 150 γρ.
Βούτυρο (κλαριφιέ) 100 γρ.
Βούτυρο (φρέσκο Ολλανδίας) 200 γρ.
Σαντιγί άγλυκη (35%) 250 γρ.
Κρόκοι 4τμχ.
Κορν φλάουερ 80 γρ.
Ξύσμα πορτοκαλιού
Βανίλια (στικς)
Για το ζελέ (coulis):
Φράουλα πουρέ 480 γρ.
Χυμός λεμονιού 20 γρ.
Ζάχαρη (κρυσταλλική) 80 γρ.
Φύλλα ζελατίνης 2 τμχ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Παρασκευάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και κάτω από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και την λευκή σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει η κρέμα σε ένα μίξερ με σύρμα, προσθέτουμε το βούτυρο Ολλανδίας και αφρατεύουμε. Προσθέτουμε 1.000 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής και στη συνέχεια χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα και αφρατεύουμε. Κάτω από το μίξερ προσθέτουμε την άγλυκη σαντιγί και ομογενοποιούμε.

Για το ζελέ (coulis): Παρασκευάζουμε το coulis και το ψύχουμε ανάλογα με το σχήμα της τούρτας και το χρησιμοποιούμε παγωμένο.

Mοντάζ: Τοποθετούμε ένα από τα φύλλα σφολιάτας σε ένα πιάτο και αρχίζουμε να προσθέτουμε κατά σειρά κρέμα ζαχαροπλαστικής, λίγη κρέμα coulis παγωμένη και ξανά κρέμα ζαχαροπλαστικής. Κλείνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Διακοσμούμε με φράουλες και άχνη ζάχαρη. 


Aπό το τεύχος 146 (ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 2012) του περιοδικού Z+G