Για ζύμη δίπλας: Ανακατεύουμε μαζί τα αβγά, τους κρόκους, την ζάχαρη και το ούζο. Στο μίξερ με τον γάντζο βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι και την κανέλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ομογενοποιημένα υγρά υλικά ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Αφήνουμε περίπου για μία ώρα να ξεκουραστεί και στη συνέχεια το ανοίγουμε με έναν πλάστη και κόβουμε τετράγωνα φύλλα, διαστάσεων 10x10cm. Τηγανίζουμε τις δίπλες μας σε καυτό λάδι και τις σιροπιάζουμε σε σιρόπι 28 γράδα, το οποίο περιέχει και λίγο μέλι.
Για μους μελιού: Τοποθετούμε σε ένα σκεύος το γάλα, την κρέμα, την ζάχαρη, τα αβγά και το μέλι. Στην συνέχεια το βάζουμε στη φωτιά και το φτάνουμε στους 78°C. Προσθέτουμε την ζελατίνα και κρυώνουμε το μείγμα στους 14°C. Τέλος προσθέτουμε τη μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Μοντάζ: Τοποθετούμε σε ένα δίσκο ένα τετράγωνο φύλλο δίπλας και γεμίζουμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής την επιφάνεια της δίπλας με μους μελιού κάνοντας στρογγυλές μύτες. Τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στη μους άλλο ένα φύλλο δίπλας και ξανά άλλη μια στρώση από τη μους μελιού. Τέλος, κλείνουμε το γλυκό μ’ ένα ακόμη φύλλο δίπλας. Γαρνίρουμε με μέλι, χοντροκομμένα καρύδια και λίγη κανέλα.
Tips:
Συνταγή: Νίκος Λαμπρούκος, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 153 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2013) του περιοδικού Z+G.