A  A  A +
Πίσω
Μακαρόν με κρεμέ φραμπουάζ
Μακαρόν με κρεμέ φραμπουάζ

Υλικά

Για το μακαρόν:
Πούδρα αμυγδάλου 300 γρ.
Άχνη ζάχαρη 300 γρ.
Ασπράδια 320 γρ.
Ζάχαρη 400 γρ.
Νερό 80 γρ.
Για το κρεμέ φραμπουάζ:
Αβγό 200 γρ.
Ζάχαρη 240 γρ.
Πούλπα φραμπουάζ 160 γρ.
Βούτυρο 300 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για το μακαρόν: Φτιάχνουμε ιταλική μαρέγκα χτυπώντας τα 160 γρ. ασπράδια και προσθέτοντας σε αυτά την καραμέλα από τη ζάχαρη και το νερό. Ρίχνουμε στο μίξερ την πούδρα αμυγδάλου, την άχνη και τα υπόλοιπα 160 γρ. ασπράδια και χτυπάμε. Ενσωματώνουμε στο μείγμα την ιταλική μαρέγκα και χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Κόβουμε το μακαρόν σε μεγάλο μέγεθος και ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 160°C βαθμούς.

Για το κρεμέ φραμπουάζ: Βάζουμε στη φωτιά κατσαρολάκι με τα αβγά, τη ζάχαρη και την πούλπα φραμπουάζ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. 

Μοντάζ: Στο εσωτερικό του μισού μακαρόν «κόβουμε» το κρεμέ σε ροζέτες και συμπληρώνουμε με φρέσκα φραμπουάζ. Κλείνουμε το μακαρόν και στολίζουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα και φύλλα χρυσού.

 

Συνταγή: Διονύσης Αλέρτας

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 159 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2014) του περιοδικού Z+G.