A  A  A +
Πίσω
Ελβετικές μαρέγκες ή μπεζέδες
Ελβετικές μαρέγκες ή μπεζέδες

Υλικά

Ασπράδια 200 γρ.
Ζάχαρη 400 γρ.
Λίγη βανίλια για άρωμα
Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Βήματα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τα ασπράδια με τη ζάχαρη στους 40-45°C και στη συνέχεια

χτυπάμε σε μαρέγκα. Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε λίγη βανίλια για να την αρωματίσουμε. Ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε να δώσουμε, προσθέτουμε το αντίστοιχο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σ.σ εδώ αναμείξαμε μπλε και κόκκινο για πετύχουμε αυτό το παλ μοβ). Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε το σχήμα που θέλουμε πάνω σε σιλπάτ. Ψήνουμε στους 110°C για μία περίπου ώρα ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι μπεζέδες μας.

 

 Λάθος στην ελβετική μαρέγκα 

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στην παρασκευή της ελβετικής μαρέγκας είναι κατά το μπεν μαρί, όταν το μείγμα δεν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία και δεν γίνει σωστή ανάμειξή του. Χτυπώντας το μετά στο μίξερ, δεν θα καταφέρει ποτέ να αποκτήσει την επιθυμητή δομή και θα είναι πολύ υδαρές.

 

Συνταγή: Διονύσης Αλέρτας, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 152 (Ιούλιος/Αύγουστος 2013) του περιοδικού Z+G.