A  A  A +
Πίσω
Choco chips με sorbet σαμπάνιας, παγωτό πορτοκάλι και επικάλυψη σοκολάτας
Choco chips με sorbet σαμπάνιας, παγωτό πορτοκάλι και επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά

Για βάση choco chips:
Πραλίνα φουντουκιού 80 γρ.
Σοκολάτα κουβερτούρα 160 γρ.
Choco chips 300 γρ.
Για sorbet σαμπάνιας:
Nερό 130 γρ.
Ζάχαρη 60 γρ.
Γλυκόζη 35 γρ.
Γάλα (σε σκόνη) 10 γρ.
Σαμπάνια (ή αφρώδη οίνο) 80 γρ.
Για παγωτό πορτοκάλι
Νερό 20 γρ.
Ζάχαρη 40 γρ.
Γάλα (σε σκόνη) 15 γρ.
Χυμός πορτοκάλι 90 γρ.
Πηκτικό παγωτού 5 γρ.
Για σάλτσα πορτοκάλι:
Χυμός πορτοκάλι 200 γρ.
Ζάχαρη 80 γρ.
Κορν φλάουρ 30 γρ.
Στικ βανίλιας 1 τμχ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για τη βάση choco chips: Ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα την πραλίνα και ομογενοποιούμε. Ενσωματώνουμε τα choco chips. Στρώνουμε σε τσέρκια των 7cm (πάχους 1,5cm) και παγώνουμε.

Για το sorbet σαμπάνιας: Βράζουμε όλα τα υλικά, τα μοιράζουμε σε φορμάκια του παγοτζέτ και τα βάζουμε για 24 ώρες στην κατάψυξη. Στη συνέχεια τα περνάμε από τη μηχανή παγωτού.

Για το παγωτό πορτοκάλι: Ομοίως με το sorbet σαμπάνιας.

Για τη σάλτσα πορτοκάλι: Βράζουμε το χυμό με τη ζάχαρη μαζί με το στικ βανίλιας και αφού πάρουν βράση, ρίχνουμε το κορν φλάουερ. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες.

Μοντάρισμα: Σε στρογγυλή φόρμα σιλικόνης στρώνουμε το sorbet σαμπάνιας και ύστερα το παγωτό πορτοκάλι. Κλείνουμε με το choco chips και παγώνουμε στην κατάψυξη. Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με ντεκόρ σοκολάτας και φρέσκα cranberries.  


Aπό το τεύχος 144 (ΜΑΡ/ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Z+G