Για τη βάση choco chips: Ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα την πραλίνα και ομογενοποιούμε. Ενσωματώνουμε τα choco chips. Στρώνουμε σε τσέρκια των 7cm (πάχους 1,5cm) και παγώνουμε.
Για το sorbet σαμπάνιας: Βράζουμε όλα τα υλικά, τα μοιράζουμε σε φορμάκια του παγοτζέτ και τα βάζουμε για 24 ώρες στην κατάψυξη. Στη συνέχεια τα περνάμε από τη μηχανή παγωτού.
Για το παγωτό πορτοκάλι: Ομοίως με το sorbet σαμπάνιας.
Για τη σάλτσα πορτοκάλι: Βράζουμε το χυμό με τη ζάχαρη μαζί με το στικ βανίλιας και αφού πάρουν βράση, ρίχνουμε το κορν φλάουερ. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες.
Μοντάρισμα: Σε στρογγυλή φόρμα σιλικόνης στρώνουμε το sorbet σαμπάνιας και ύστερα το παγωτό πορτοκάλι. Κλείνουμε με το choco chips και παγώνουμε στην κατάψυξη. Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με ντεκόρ σοκολάτας και φρέσκα cranberries.
Aπό το τεύχος 144 (ΜΑΡ/ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Z+G