A  A  A +
Πίσω
Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας
Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας

Υλικά

Τραγανό φεγιετίν 300 γρ.
Σοκολάτα λευκή 750 γρ.
Κρέμα ανγκλέζ 270 γρ.
Ζελατίνη 13 γρ.
Σαντιγί 1.000 γρ.
Βανίλια 2 τμχ

Βήματα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα ανγκλέζ ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και τις βανίλιες και τελευταία, τη σαντιγί ανακατεύοντας πολύ καλά. Σε στρογγυλό τσέρκι στρώνουμε το φεγιετίν και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.

Μοντάζ – Διακόσμηση: Ξεφορμάρουμε την τούρτα προσεκτικά από το τσέρκι. Πασπαλίζουμε τη μισή της επιφάνεια με κακάο, σε σχέδιο της αρεσκείας μας, και στη συνέχεια, διακοσμούμε με “μακαρόνια” σοκολάτας και μικρά σοκολατένια μακαρόν. Ολοκληρώνουμε την παρουσίαση της δημιουργίας με σταγόνες από κουλί φραγκοστάφυλο.  

Από το τεύχος 148 (ΝΟΕ/ΔΕΚ 2012) του περιοδικού Z+G.