A  A  A +
Πίσω
Τούρτα με λευκή σοκολάτα, ρόδι & passion fruit
Τούρτα με λευκή σοκολάτα, ρόδι & passion fruit

Υλικά

Για το μπισκουί:
Ασπράδια 175 γρ.
Ζάχαρη 125 γρ.
Κρόκοι 100 γρ.
Αλεύρι μαλακό 62 γρ.
Κορν φλάουερ 62 γρ.
Βανίλια 1 τμχ
Για μαρμελάδα ρόδι:
Πούλπα ρόδι 110 γρ.
Γλυκόζη 30 γρ.
Ζάχαρη 40 γρ.
Πηκτίνη ΝΗ 1,5 γρ.
Λεμόνι χυμό 11 γρ.
Για ζελέ passion fruit:
Πουρές πάσιον 200 γρ.
Γλυκόζη 20 γρ.
Ζάχαρη 60 γρ.
Ζελατίνη 4 γρ.
Για μους σοκολάτα:
Λευκή σοκολάτα 480 γρ.
Ζελατίνη 6 γρ.
Κρέμα ανγκλέζ 156 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για το μπισκουί: Κάνουμε μαρέγκα με το ασπράδι και τη ζάχαρη. Όταν γίνει όπως πρέπει ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Το ανοίγουμε με τη ραπλέτα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180°C για 12'.

Για τη μαρμελάδα ρόδι: (θα χρησιμοποιήσουμε 100 γρ.) Βράζουμε το ρόδι μαζί με τη γλυκόζη και στους 40°C ρίχνουμε την πηκτίνη με τη ζάχαρη, όταν βράσει προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.

για ζελέ passion fruit. Ζεσταίνουμε την πούλπα του passion fruit με γλυκόζη, μετά τη ζάχαρη και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τη ζελατίνη.

Για τη μους σοκολάτας: Κάνουμε μια κρέμα ανγκλέζ, τη ζεσταίνουμε, προσθέτουμε τη ζελατίνη και λιώνουμε μέσα στο μείγμα τη σοκολάτα.

Μοντάζ – Γκλασάζ: Τοποθετούμε στο μπισκουί πρώτα τη μαρμελάδα ρόδι, μετά το ζελέ passion fruit και συμπληρώνουμε με τη μους. Γλασάρουμε με γλάσο λευκή σοκολάτας.

Από το τεύχος 147 (ΣΕΠ/ΟΚΤ 2012) του περιοδικού Ζαχαροπλαστείο Gelateria.