Για κρέμα ανγκλέζ: Βάζουμε στη φωτιά το γάλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ανακατεύοντας. Όταν το μείγμα πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας πολύ καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα παστάκια: Ζεσταίνουμε την κρέμα ανγκλέζ και ρίχνουμε μέσα σε αυτή τη λιωμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε και στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα τη σαντιγί. Τοποθετούμε σε μακρόστενη φόρμα και παγώνουμε στην κατάψυξη.
Για γλασάζ σοκολάτας: Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την τριμολίνη (αλλιώς ιμβερτοσάκχαρο). Προσθέτουμε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο στους 40°C. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Μοντάζ – Διακόσμηση: Ξεφορμάρουμε προσεκτικά τον κορμό και κόβουμε σε παστάκια, σε μέγεθος της αρεσκείας μας. Γλασάρουμε προσεκτικά τα παστάκια με το γλασάζ σοκολάτας και διακοσμούμε με φραμπουάζ και σοκολατένιο διακοσμητικό.
Από το τεύχος 148 (ΝΟΕ/ΔΕΚ 2012) του περιοδικού Z+G.