Για τη βάση γκοφρέτας: Αναμειγνύουμε την τριμμένη γκοφρέτα μαζί με τη σοκολάτα γάλακτος και την πραλίνα φουντουκιού. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμες και στη συνέχεια το παγώνουμε στην κατάψυξη.
Για το Daquise Choco: Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα και την αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Στρώνουμε το μείγμα σε φύλλα σιλικόνης και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185°C για 8 λεπτά.
Για την crème caramel:Αναμειγνύουμε το βρασμένο γάλα με τις σταγόνες σοκολάτας καραμέλας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Για τη σάλτσα καραμέλας: Λιώνουμε τη ζάχαρη μέχρι να μετατραπεί σε καραμέλα, σβήνουμε με το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζελατίνα σε σκόνη και το ουδέτερο ζελέ.
Μοντάρισμα: Τοποθετούμε την crème caramel σε φόρμες σιλικόνης μέχρι τη μέση, προσθέτουμε το Daquise Choco, απογεμίζουμε με την υπόλοιπη crème caramel και ολοκληρώνουμε με τη βάση γκοφρέτας. Αφού το γλυκό παγώσει, το περνάμε με σάλτσα καραμέλας.
Aπό το τεύχος 142 (ΝΟΕ-ΔΕΚ 2011) του περιοδικού Z+G