A  A  A +
Πίσω
Μιλφέιγ με... διπλό καϊμάκι
Μιλφέιγ με... διπλό καϊμάκι

Υλικά

Για παγωτό καϊμάκι σοκολάτα:
Γάλα 1000 γρ.
Κρέμα γάλακτος 35% 180 γρ.
Ζάχαρη 180 γρ.
Πηκτικό παγωτού 50 γρ.
Δεξτρόζη 50 γρ.
Κακάο 80 γρ.
Πάστα κακάο 50 γρ.
Σαλέπι 10 γρ.
Μαστίχα 3 γρ.
Για παγωτό καϊμάκι κρέμα:
Γάλα 1000 γρ.
Κρέμα γάλακτος 35% 180 γρ.
Ζάχαρη 160 γρ.
Πηκτικό παγωτού 50 γρ.
Δεξτρόζη 50 γρ.
Σαλέπι 10 γρ.
Μαστίχα 3 γρ.
Κανέλα (ξύλο) 2 τμχ
Για σφολιάτα βουτύρου:
Νερό 1000 γρ.
Αλάτι 15 γρ.
Νερό (κρύο) 400 γρ.
Βούτυρο γάλακτος (ελληνικό) 180 γρ.
Βούτυρο για σφολιάτα 850 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για καϊμάκι σοκολάτα: Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος στη φωτιά και βράζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, κρυώνουμε το μείγμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στην παγωτομηχανή.

Για παγωτό καϊμάκι κρέμα: Όμοια εκτέλεση με το καϊμάκι σοκολάτα.

Για σφολιάτα βουτύρου: Φτιάχνουμε μια ζύμη με όλα τα υλικά εκτός από τα 850 γρ. βούτυρο για σφολιάτα και αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε σταυρό, τοποθετούμε στη μέση το βούτυρο για σφολιάτα, κλείνουμε με τη ζύμη και διπλώνουμε στη μέση. Περνάμε έξι βόλτες μονές. Ψήνουμε στους 170°C για 35 λεπτά περίπου.

Μοντάρισμα: Τοποθετούμε σε ένα τσέρκι τετράγωνο 26cm, ένα φύλλο σφολιάτα και στρώνουμε το καϊμάκι σοκολάτα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το δεύτερο σφολιάτα και στρώνουμε το καϊμάκι κρέμα. Τέλος, κλείνουμε την τούρτα με το τρίτο φύλλο σφολιάτας και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Aπό το τεύχος 145 (ΜΑΪ/ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Z+G