A  A  A +
Πίσω
Κορμός με μους σοκολάτας & φραμπουάζ
Κορμός με μους σοκολάτας & φραμπουάζ

Υλικά

Για ντακουάζ αμυγδάλου (για 2 τμχ)
Πούδρα αμυγδάλου 500 γρ.
Ζάχαρη άχνη 500 γρ.
Ασπράδια 625 γρ.
Ζάχαρη 380 γρ.
Για κρεμέ φραμπουάζ:
Ζάχαρη 250 γρ.
Αβγά 350 γρ.
Πουρές φραμπουάζ 300 γρ.
Ζελατίνη 15 γρ.
Βούτυρο αγελαδινό 350 γρ.
Για τη μους σοκολά:
Σοκολάτα με 70% κακάο 140 γρ.
Κρέμα ανγκλέζ 250 γρ.
Σαντιγί από κρέμα γάλακτος 35% 400 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για το ντακουάζ αμυγδάλου: Κάνουμε μαρέγκα και όταν γίνει αρκετά σφιχτή, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανοίγουμε με τη ραπλέτα και ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 180°C για 13'.

Για κρεμέ φραμπουάζ: Βάζουμε σε κατσαρόλα τα αβγά, τη ζάχαρη και το φραμπουάζ και θερμαίνουμε έως τους 82°C, χτυπώντας παράλληλα με σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη στους 40°C και το βούτυρο.

Για μους σοκολάτας: Κάνουμε γκανάς με την κρέμα ανγκλέζ και τη σοκολάτα και αφρατεύουμε με τη σαντιγί.

Μοντάζ – Γκλασάζ: Γεμίζουμε το ντακουάζ με τη μους σοκολάτα, βάζουμε το κρεμέ φραμπουάζ, ξανά μια στρώση μους και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο ντακουάζ. Γλασάρουμε με μιρουάρ κακάο.

Από το τεύχος 147 (ΣΕΠ/ΟΚΤ 2012) του περιοδικού Zαχαροπλαστείο Gelateria.