A  A  A +
Πίσω
Κορμός με δύο γκανάς & μαρμελάδα κεράσι
Κορμός με δύο γκανάς & μαρμελάδα κεράσι

Υλικά

Για το μπισκουί:
Ασπράδια 350 γρ.
Ζάχαρη 125 γρ.
Κρόκοι 100 γρ.
Αλεύρι μαλακό 125 γρ.
Για μαρμελάδα κεράσι:
Πούλπα κεράσι 110 γρ.
Γλυκόζη 30 γρ.
Ζάχαρη 40 γρ.
Πηκτίνη ΝΗ 1 γρ.
Χυμό λεμονιού 11γρ.
Για αφράτη γκανάς (μοντέ):
Κρέμα γάλακτος 450 γρ.
Γλυκόζη 100 γρ.
Σοκολάτα με 72% κακάο 380 γρ.
Κρέμα γάλακτος 900 γρ.
Για αφράτη λευκή γκανάς (μοντέ):
Κρέμα γάλακτος 450 γρ.
Γλυκόζη 100 γρ.
Σοκολάτα με 72% κακάο 310 γρ.
Κρέμα γάλακτος 900 γρ.
Βανίλια 2 τμχ

Βήματα

Εκτέλεση

Για το μπισκουί: Κάνουμε μαρέγκα και όταν γίνει όπως πρέπει, ρίχνουμε τους κρόκους και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Το βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί, το ανοίγουμε με τη ραπλέτα και ψήνουμε στους 180°C για 12'.

Για μαρμελάδα κεράσι: (θα χρησιμοποιήσουμε 100 γρ.) Βράζουμε το κεράσι με τη γλυκόζη και στους 40°C ρίχνουμε την πηκτίνη με τη ζάχαρη, όταν βράσει προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.

Για γκανάς μοντέ: Κάνουμε γκανάς με τη σοκολάτα, ομογενοποιούμε και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στο μείγμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 6 ώρες και μετά αφρατεύουμε στο μίξερ.

Για λευκή γκανάς μοντέ: Κάνουμε γκανάς με τη σοκολάτα, ομογενοποιούμε και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στο μείγμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 6 ώρες και μετά αφρατεύουμε στο μίξερ.

Μοντάζ – Γαρνίρισμα: Απλώνουμε πάνω στο ντακουί πρώτα τη μαρμελάδα κεράσι, μετά τη σοκολάτα γκανάς, ρολάρουμε προσεκτικά και καταψύχουμε. Γαρνίρουμε τον κορμό με την αφράτη γκανάς λευκής σοκολάτας.  

Από το τεύχος 147 (ΣΕΠ/ΟΚΤ 2012) του περιοδικού Ζαχαροπλαστείο Gelateria.