Για το μπισκουί: Κάνουμε μαρέγκα και όταν γίνει όπως πρέπει, ρίχνουμε τους κρόκους και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Το βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί, το ανοίγουμε με τη ραπλέτα και ψήνουμε στους 180°C για 12'.
Για μαρμελάδα κεράσι: (θα χρησιμοποιήσουμε 100 γρ.) Βράζουμε το κεράσι με τη γλυκόζη και στους 40°C ρίχνουμε την πηκτίνη με τη ζάχαρη, όταν βράσει προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.
Για γκανάς μοντέ: Κάνουμε γκανάς με τη σοκολάτα, ομογενοποιούμε και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στο μείγμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 6 ώρες και μετά αφρατεύουμε στο μίξερ.
Για λευκή γκανάς μοντέ: Κάνουμε γκανάς με τη σοκολάτα, ομογενοποιούμε και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στο μείγμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 6 ώρες και μετά αφρατεύουμε στο μίξερ.
Μοντάζ – Γαρνίρισμα: Απλώνουμε πάνω στο ντακουί πρώτα τη μαρμελάδα κεράσι, μετά τη σοκολάτα γκανάς, ρολάρουμε προσεκτικά και καταψύχουμε. Γαρνίρουμε τον κορμό με την αφράτη γκανάς λευκής σοκολάτας.
Από το τεύχος 147 (ΣΕΠ/ΟΚΤ 2012) του περιοδικού Ζαχαροπλαστείο Gelateria.