Για την αφράτη γκανάς: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, λιώνουμε σε αυτή τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Προσθέτουμε την τριμολίνη, τους καρπούς τόνκα και το amaretto και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε τη γκανάς να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον οχτώ ώρες και στη συνέχεια ρίχνουμε την υγρή κρέμα γάλακτος και ξαναχτυπάμε μέχρι να πάρουμε την αφράτη γκανάς.
Μοντάζ: Ρίχνουμε μέσα στα ποτηράκια το φρούτο (για να αποκτήσει λοξό σχήμα, τα τοποθετούμε πάνω σε ζάχαρη που έχουμε ρίξει σε ένα ταψί) και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν, προσθέτουμε ενα-δυο κομματάκια στρεζέλ και συμπληρώνουμε το ποτηράκι με την αφράτη γκανάς.
Αν δεν σας αρέσει το ποτηράκι, το συγκεκριμένο γλυκό μπορείτε να το φτιάξετε και σε πάστα, βάζοντας το στρεζέλ αμυγδάλου ως ενδιάμεση στρώση πριν δηλαδή την αφράτη γκανάς.
Από το τεύχος 148 (ΝΟΕ/ΔΕΚ 2012) του περιοδικού Z+G.