Αναμειγνύουμε τον ταραμά με το κρεμμύδι και το λεμόνι και χτυπάμε συνεχόμενα, προσθέτοντας το ηλιέλαιο και φτιάχνοντας έτσι, μια σάλτσα με πηκτικότητα μαγιονέζας. Κρατάμε στο ψυγείο. Αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και το μαύρο λεπτό έντερο. Περνάμε τα σουβλάκια από την κορυφή μέχρι την ουρά της γαρίδας. Βράζουμε νερό με το αλάτι και το ξίδι και βουτάμε μέσα τις γαρίδες για 1’. Αφού κρυώσουν, αφαιρούμε το κέλυφος προσεκτικά ώστε να μείνει ουρά, αλευρώνουμε, τις βουτάμε στο αβγό και τέλος στο σουσάμι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε σε σφηνάκια με τη σάλτσα ταραμά και γαρνίρουμε με άνιθο, φετούλες λάιμ και κριτσίνια.
Από το τεύχος 141 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2011) του περιοδικού Z+G