A  A  A +
Πίσω
Choco Combo
Choco Combo

Υλικά

Για μπισκότα:
Βούτυρο 500 γρ.
Άχνη ζάχαρη 250 γρ.
Αλάτι 10 γρ.
Ολόκληρα αβγά 150 γρ.
Αλεύρι μαλακό 930 γρ.
Κακάο σκόνη 70 γρ.
Για σορμπέ σοκολάτα:
Νερό 500 ml.
Σοκολάτα 70% 200 γρ.
Τριμολίνη 100 γρ.
Ζάχαρη 30 γρ.
Σταθεροποιητής 3 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για μπισκότα: Αφρατεύουμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αβγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφαιρούμε τον κάδο ή χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε με το φτερό ή με το χέρι το αλεύρι και το κακάο. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπαστουνάκια με πάχος τόσο όσο θέλουμε να είναι τα μπισκότα μας. Κόβουμε τα μπαστουνάκια σε δίσκους στο επιθυμητό πάχος, τα απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε στους 160°C για 12-15΄.

Για σορμπέ σοκολάτα: Ζεσταίνουμε το νερό και την τριμολίνη στους 40°C. Ανακατεύουμε το σταθεροποιητή στη ζάχαρη και προσθέτουμε στο μείγμα. Παστεριώνουμε στους 82°C. Περιχύνουμε πάνω από τη λιωμένη κουβερτούρα. Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ να αφρατέψει και αφήνουμε ένα βράδυ στην κατάψυξη να ωριμάσει στους 4°C. Την επόμενη μέρα το περνάμε από την παγωτομηχανή.

Μοντάζ: Δίνοντας Σχήμα Σάντουιτς

Αφού κολλήσουμε τα μπισκότα βάζοντας ενδιάμεσα το σορμπέ ή το παγωτό, καταψύχουμε για να σκληρύνουν. Στη συνέχεια, στρογγυλεύουμε τις ατέλειές τους με ένα μαχαιράκι και τα βουτάμε σε στρωμένη σοκολάτα. Τελος, τα κυλάμε σε τρίμμα κακάο (choco nibs) και τα φυλάμε στην κατάψυξη. Ιδανικά θα τους ταίριαζε και παγωτό κρέμα ή μπίτερ σοκολάτα.

Συνταγή: Μαρίνος Κοσμάς

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 157 (Μάιος/Ιούνιος 2014) του περιοδικού Z+G.