A  A  A +
Πίσω
Cheesecake με τζίντζερ
Cheesecake με τζίντζερ

Υλικά

(για τσέρκι 22 εκ.)
Για τη βάση μπισκότου
200 γρ. μπισκότα digestive (τριμμένα)
80 γρ. Βούτυρο
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
Για την κρέμα
500 γρ. κρέμα τυριού
250 ml ξινή κρέμα
75 ml αλεύρι
150 ml μαύρη ζάχαρη
50 ml μέλι
2 αβγά
2 κ.σ. τζίντζερ (κομματάκια)
½ κ. γλ. τζίντζερ (σκόνη)
½ κ. γλ. κανέλα

Βήματα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά για τη βάση μπισκότου και τοποθετούμε σε τσέρκι 22 εκ. Aναδεύουμε το τυρί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι, το μέλι και την ξινή κρέμα. Προσθέτουμε τα αβγά και τα μπαχαρικά, αδειάζουμε το μείγμα με το τυρί στη βάση και ψήνουμε για 60' στους 180°C. Γαρνίρουμε με σαντιγί.  

 

Από το τεύχος 143 (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2012) του περιοδικού Z+G