A  A  A +
Πίσω
Cheesecake με μήλα
Cheesecake με μήλα

Υλικά

(για τσέρκι 22 εκ.)
Για τη βάση μπισκότου
200 γρ. μπισκότα digestive (τριμμένα)
80 γρ. Βούτυρο
1 κ.γ. Κανέλα
Για την κρέμα τυριού
750 γρ. κρέμα τυριού
250 γρ. sour cream
250 ml μαύρη ζάχαρη
50ml μέλι
4 αβγά
Βανίλια
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 κ.γ. Κανέλα
½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. Γαρίφαλο
Για μείγμα με μήλα
45ml βούτυρο
50ml αλεύρι
50ml μαύρη ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. Γαρίφαλο
1 μήλο (σε φέτες)

Βήματα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με την ξινή κρέμα, τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τα αβγά, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και τις φέτες του μήλου. Αδειάζουμε το μείγμα με το τυρί στη βάση μπισκότου και πάνω από αυτό προσθέτουμε προσεκτικά το μείγμα με τα μήλα. Βάζουμε το cheesecake για 60 λεπτά στους 180°C και όταν ψηθεί, το γαρνίρουμε με σαντιγί και σάλτσα καραμέλας.

 

 

Από το τεύχος 143 (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2012) του περιοδικού Z+G