Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με την ξινή κρέμα, τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τα αβγά, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και τις φέτες του μήλου. Αδειάζουμε το μείγμα με το τυρί στη βάση μπισκότου και πάνω από αυτό προσθέτουμε προσεκτικά το μείγμα με τα μήλα. Βάζουμε το cheesecake για 60 λεπτά στους 180°C και όταν ψηθεί, το γαρνίρουμε με σαντιγί και σάλτσα καραμέλας.
Από το τεύχος 143 (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2012) του περιοδικού Z+G