A  A  A +
Πίσω
“Δάχτυλα” γεμιστά με κουκουνάρι
“Δάχτυλα” γεμιστά με κουκουνάρι

Υλικά

Φύλλο Βυρητού 700 γρ.
Κουκουνάρι (τριμμένο) 450 γρ.
Βούτυρο γάλακτος 500 γρ

Βήματα

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και τις διπλώνουμε στη μέση. Ρίχνουμε πάνω στο φύλλο το τριμμένο κουκουνάρι και αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό. Αφού τοποθετήσουμε τα «δάχτυλα» στο ταψάκι μας στριμώχνοντάς τα καλά, ώστε να μην ανοίξουν, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, ώστε να τα καλύψει τουλάχιστον μέχρι το μέσο του πάχους του ταψιού. Ψήνουμε στους 160°C σε φούρνο αερόθερμο για 45 λεπτά και σιροπιάζουμε με σιρόπι ζεστό 32 γράδα.  

Από το τεύχος 148 (ΝΟΕ/ΔΕΚ 2012) του περιοδικού Z+G.