Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και τις διπλώνουμε στη μέση. Ρίχνουμε πάνω στο φύλλο το τριμμένο κουκουνάρι και αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό. Αφού τοποθετήσουμε τα «δάχτυλα» στο ταψάκι μας στριμώχνοντάς τα καλά, ώστε να μην ανοίξουν, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, ώστε να τα καλύψει τουλάχιστον μέχρι το μέσο του πάχους του ταψιού. Ψήνουμε στους 160°C σε φούρνο αερόθερμο για 45 λεπτά και σιροπιάζουμε με σιρόπι ζεστό 32 γράδα.
Από το τεύχος 148 (ΝΟΕ/ΔΕΚ 2012) του περιοδικού Z+G.