A  A  A +
Πίσω
«Κάνε μια ευχή!»
«Κάνε μια ευχή!»

Υλικά

Λευκή σοκολάτα 1 κ.

Βήματα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα στους 50-52°C και αφού την κατεβάσουμε στους 27°C, την ανεβάζουμε στους 29-30°C. Σε δύο καλούπια, σε σχήμα μισού αβγού το καθένα με τις χαρακτηριστικές εγκοπές στο ένα μισό, ρίχνουμε μία στρώση λευκής σοκολάτας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 5’. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα γεμίζουμε με άλλη μία στρώση σοκολάτας. Αφού παγώσει, την ξεκολλάμε από τα καλούπια και ενώνουμε τα δύο κομμάτια με μία μικρή ποσότητα από την ίδια λιωμένη σοκολάτα.

Για τη συναρμολόγηση, απλώνουμε μία μικρή ποσότητα λιωμένης λευκής σοκολάτας σε αντικολλητικό χαρτί και αφού σχηματίσουμε μία βάση στο επιθυμητό σχήμα, την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, αλλά προσέχοντας να είναι ακόμα μαλακή. Στη συνέχεια τοποθετούμε το αβγό στη μαλακή σοκολατένια βάση (μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχει κολλήσει). Στη συνέχεια αναμειγνύουμε 500γρ. βουτυρο κακάο με 500γρ. λευκή σοκολάτα και ψεκάζουμε με πιστόλι όλη την επιφάνεια του αβγού. Γαρνίρουμε με μικρά αβγά από λευκή σοκολάτα -τα οποία παρασκευάζουμε και συναρμολογούμε με τον ίδιο τρόπο-, κομμάτια σοκολάτας με ευχές και φύλλα χρυσού.   

 

Από το τεύχος 143 (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2012) του περιοδικού Z+G