A  A  A +
Πίσω
«Το σοκολατένιο αβγό – δέντρο»
«Το σοκολατένιο αβγό – δέντρο»

Υλικά

Σοκολάτα υγείας 1 κ.

Βήματα

Εκτέλεση

Λιώνουμε την σοκολάτα υγείας στους 55°C και αφού την κατεβάσουμε στους 28°C, την ανεβάζουμε ξανά στους 32°C. Σε δύο καλούπια σε σχήμα μισού αβγού το καθένα με μία τρύπα στο μισό περίπου του ύψος τους, ρίχνουμε μία στρώση σοκολάτας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα γεμίζουμε με άλλη μία στρώση σοκολάτας υγείας. Αφού παγώσει, την ξεκολλάμε από τα καλούπια και ενώνουμε τα δύο κομμάτια με μία μικρή ποσότητα της ίδιας λιωμένης σοκολάτας, την οποία αλείφουμε με προσοχή γύρω γύρω.

Για τη συναρμολόγηση, απλώνουμε μία μικρή ποσότητα λιωμένης σοκολάτας υγείας σε αντικολλητικό χαρτί και αφού σχηματίσουμε μία βάση στο σχήμα που επιθυμούμε, την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, αλλά να είναι ακόμα μαλακή. Στη συνέχεια τοποθετούμε το αβγό στη μαλακή σοκολατένια βάση και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχει κολλήσει. Γαρνίρουμε με μικρά αβγά από λευκή σοκολάτα -τα οποία παρασκευάζουμε και συναρμολογούμε με τον ίδιο τρόπο που προαναφέραμε- και γαλάζια σχέδια, καθώς και κομμάτια σοκολάτας με εορταστικές ευχές.  

 

Από το τεύχος 143 (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2012) του περιοδικού Z+G