A  A  A +
Πίσω
«Το αβγό της... περιέργειας»
«Το αβγό της... περιέργειας»

Υλικά

Σοκολάτα γάλακτος 1 κ.

Βήματα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος στους 50-55°C και αφού την κατεβάσουμε στους 27°C, την ανεβάζουμε ξανά στους 30-31°C. Σε δύο καλούπια, σε σχήμα μισού αβγού το καθένα με τις χαρακτηριστικές εγκοπές στο ένα μισό, ρίχνουμε μία στρώση σοκολάτας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα γεμίζουμε με άλλη μία στρώση σοκολάτας γάλακτος. Αφού παγώσει, την ξεκολλάμε από τα καλούπια και ενώνουμε τα δύο κομμάτια με μία μικρή ποσότητα της ίδιας λιωμένης σοκολάτας, την οποία αλείφουμε με προσοχή γύρω γύρω.

Για τη συναρμολόγηση, απλώνουμε μία μικρή ποσότητα λιωμένης σοκολάτας σε αντικολλητικό χαρτί και αφού σχηματίσουμε μία βάση στο σχήμα που επιθυμούμε, την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, αλλά να είναι ακόμα μαλακή. Στη συνέχεια τοποθετούμε το αβγό στη μαλακή σοκολατένια βάση και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχει κολλήσει. Γαρνίρουμε με μικρά αβγά από λευκή σοκολάτα -τα οποία παρασκευάζουμε και συναρμολογούμε με τον ίδιο τρόπο που προαναφέραμε- και ροζ σχέδια, καθώς και κομμάτια σοκολάτας με ευχές.   

 

Από το τεύχος 143 (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2012) του περιοδικού Z+G