Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Semifreddi, τα πρώτα παγωτά του καλοκαιριού!
Semifreddi, τα πρώτα παγωτά του καλοκαιριού!

Υποδεχόμαστε τη θερινή σεζόν με συνταγές semifreddi, τους ιδανικούς πρεσβευτές της δροσερής απόλαυσης, από τον Κώστα Παπαδόπουλο.

Τηγανιτό semifreddo γιαούρτι

Κορμός semifreddo φράουλα

Παγωτίνια semifreddo πραλίνας φουντουκιού

Τούρτα φιστίκι semifreddo

 Who is who:  Κώστας Παπαδοπουλος

Παρότι ανήκει στη νεότερη γενιά των Ελλήνων ζαχαροπλαστών, έχει ήδη καταφέρει πολλά στη μέχρι τώρα πορεία του. Είναι μέλος στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, καθηγητής ζαχαροπλαστικής στη σχολή Le Monde και ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου - catering Βυζάντιο που βρίσκεται στις Αχαρνές. Είναι ιδιαίτερα γνωστός στους ζαχαροπλαστικούς κύκλους για την τεχνική και τις γνώσεις του και πιο συγκεκριμένα αποτελεί «σχολή» στο χειρισμό της καραμέλας και στη διακόσμηση γαμήλιας (και όχι μόνο) τούρτας. Παράλληλα, τον ενδιαφέρει το παγωτό και η τεχνογνωσία του, ενώ το κεφάλαιο σοκολάτα αποτελεί για εκείνον σταθερή πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Έχει υπάρξει μέλος της
Ολυμπιακής Ομάδας Γαστρονομίας με πολλές διακρίσεις και μετάλλια για τις δημιουργίες του. Στόχος του είναι να συνεχίσει να προσφέρει τα καλύτερα στην τέχνη του, τόσο μέσα από την προσωπική του εργασία όσο και μέσα από την εκπαίδευση των επόμενων γενεών ζαχαροπλαστών. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και εκτός από τη ζαχαροπλαστική, τον χαρακτηρίζει η αγάπη του για τα κοινά. Απόδειξη η φετινή του υποψηφιότητα σαν δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αχαρνών.

Επιμέλεια: Ελένη Μανίκα

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 156 (Μάρτιος/Απρίλιος 2014) του περιοδικού Z+G.