Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
18ο Salon du Chocolat de Paris. Η σοκολάτα αποδείχτηκε πιο δυνατή από την κρίση!
18ο Salon du Chocolat de Paris. Η σοκολάτα αποδείχτηκε πιο δυνατή από την κρίση!

Το 18ο Salon du Chocolate de Paris (30 Οκτωβρίου - 4 Νοεμβρίου) για ακόμα μια φορά ενθουσίασε το διεθνές στερέωμα της σοκολάτας αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων σε επαγγελματίες και ευρύ κοινό. Αν κάτι χαρακτήρισε τη διοργάνωση ήταν η τεράστια κοσμοσυρροή επισκεπτών, που ουσιαστικά απέδειξε ότι η σοκολάτα είναι ένα δυνατό αντίδοτο στην οικονομική ύφεση καιρών.

Περισσότεροι από 400 επαγγελματίες, εκ των οποίων οι 200 ήταν ζαχαροπλάστες, σοκολατιέ και σεφ ενώ 160 εκθέτες προϊόντων σοκολάτας, τίμησαν το μαγικό προϊόν ενώ υπολογίζεται ότι συνολικά μοιράστηκαν και πωλήθηκαν 85 τόνοι σοκολάτας! Εκτός από το καθιερωμένο ντεφιλέ μόδας με δημιουργίες από σοκολάτα που ήταν φαντασμαγορικό, και η έκθεση και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις άφησαν ικανοποιημένο το ενθουσιώδες κοινό.

 

Ρεκόρ επισκεψιμότητας!

Συνολικά το Salon du Chocolat προσέλκυσε 135.141 επισκέπτες που είναι ένας αριθμός ρεκόρ! Οι λάτρεις του κακάο από τη Γαλλία αλλά και άλλες χώρες είχαν στη διάθεσή τους 12.600τ.μ. και πέντε ολόκληρες μέρες για να ανακαλύψουν τα μυστικά του από τους πλέον ειδικούς του χώρου.

Επίδειξη μόδας και... γλύκας!

Από το 1994 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, το Salon du Chocolat έχει καθιερωθεί ως παγκόσμιο γεγονός. Ένας από τους παράγοντες που το έχουν “ανεβάσει” τόσο, είναι η επίδειξη μόδας. Εκπληκτικά ρούχα και αξεσουάρ από σοκολάτα υλικά παρουσιάστηκαν από γνωστά μοντέλα, αφήνοντας άφωνους τους θεατές με την τελειότητά τους.

Μοναδικά events

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πάνω από 40 διαλέξεις, όπου ενημερώθηκαν 2.000 επαγγελματίες για ζητήματα όπως «Οι καινούργιοι κόσμοι της σοκολάτας», «Σοκολάτα και Αισθήσεις» κ.ά. Περισσότεροι από 40 τεχνικοί έκαναν επιδείξεις συγκεντρώνοντας10.000 θεατές. Τέλος, δόθηκε η ευκαιρία σε 10.000 παιδιά από 4 έως 10 ετών να γίνουν δημιουργοί σοκολατένιων γλυκών.

1.Ένας σοκολατένιος... άγγελος με τις λεπτομέρειες των φτερών να κλέβουν το χειροκρότημα! 2. Στιγμιότυπο από την πασαρέλα όπου το μοντέλο και η pop δημιουργία αποθεώνονται... 3. Ίσως το πιο εντυπωσιακό φόρεμα της βραδιάς! 4, 5. Με στοιχεία φολκλόρ και... μπόλικη σοκολάτα. 6. Οι συμμετέχοντες ταλαντούχοι σοκολατιέ μετά το τέλος του φαντασμαγορικού ντεφιλέ. 7. Και τα αυτοκίνητα φόρεσαν τα... γλυκά τους!

Κείμενο: Ελένη Μανίκα

Από το τεύχος 148 (ΝΟΕ/ΔΕΚ 2012) του περιοδικού Z+G.