Για το μπισκουί σοκολάτας: Ρίχνουμε τα ασπράδια στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτοντας βροχηδόν τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10-15 στροφές ακόμα. Τέλος, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο χέρι με τη μαρίζ, προσθέτοντας το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι με ριζόχαρτο σε πάχος 1 εκ. Τέλος, ψήνουμε στους 190°C για 8 λεπτά.
Για το παγωτό βανίλια: (βλ. την προηγούμενη συνταγή)
Για το παγωτό τριαντάφυλλο: (βλ. παγωτό βανίλια)
Μοντάρισμα: Σε τσέρκι 20 εκ. στρώνουμε το μπισκουί και σιροπιάζουμε με σιρόπι αρωματισμένο με λικέρ τριαντάφυλλο. Στο κέντρο βάζουμε παγωτό τριαντάφυλλο και γύρω - γύρω παγωτό βανίλια. Παγώνουμε και αφαιρούμε το τσέρκι. Γλασάρουμε με κίτρινο γλάσο και διακοσμούμε με κανέλες λευκής σοκολάτας (στρωμένης στους 29°C).
Συνταγή: Νίκη Πρωτοψάλτη
Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης
Από το τεύχος 108 (Μάιος/Ιούνιος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.