Δημιουργούμε το σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη και λιώνουμε το γκουάρ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα περνάμε με bimer. Μιας και στην περίπτωση των σορμπέ δεν συντρέχει λόγος παστερίωσης (αφού δεν υπάρχει γάλα ή αβγό στη συνταγή), τα υλικά αναμειγνύονται πολύ καλά και μπαίνουν κατευθείαν στην παγωτομηχανή. Δέκα λεπτά αργότερα το προϊόν είναι έτοιμο!
Ευχαριστούμε τον pastry chef κ. Νερολαδάκη και τον τεχνολόγο τροφίμων κ. Ορεστίδη για την επιμέλεια της συνταγής.
Φωτο: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 114 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.