Χτυπάμε το βούτυρο και τον κρόκο αβγού, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλείφουμε με το μείγμα το κοτόπουλο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αφαιρούμε την ψίχα από το ψωμί που θα χρησιμοποιήσουμε, τοποθετούμε τα φύλλα ρόκας και κόκκινου λάχανου και προσθέτουμε τις ντομάτες, το ψητό κοτόπουλο και τη σως βινεγκρέτ. Σερβίρεται κρύο.
Από το τεύχος 94 (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2012) του περιοδικού Α-Ζ