A  A  A +
Πίσω
Κουλούρι με χόρτα
Κουλούρι με χόρτα

Υλικά

Αλεύρι χωριάτικο 350 γρ.
Ηλιέλαιο 25 γρ.
Αλάτι 5 γρ.
Ζάχαρη 5 γρ.
Χόρτα (πουρές) 135 γρ.
Νερό 140 γρ.
Ρίγανη λίγη

Βήματα

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε έναν πουρέ από διάφορα χόρτα ή μόνο σπανάκι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα ζυμάρι με όλα τα παραπάνω υλικά. Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 10’ και το ζυγίζουμε σε τεμάχια των 30 γρ. και πλάθουμε σε μικρά μπαστουνάκια. Βουτάμε σε νερό και αμέσως σε ένα μείγμα από νιφάδες βρώμης με λιναρόσπορους. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πανιά, δεν τα βάζουμε στη στόφα, τα αφήνουμε για 30’ και ψήνουμε στους 180-200ºC για 15-20 λεπτά.  

Από το τεύχος 101 (Μάρτιος/Απρίλιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.