Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Κουλούρι Θεσσαλονίκης. Δημιουργικές μεταμορφώσεις!
Κουλούρι Θεσσαλονίκης. Δημιουργικές μεταμορφώσεις!

Οι εποχές αλλάζουν και οι ευφάνταστοι συνδυασμοί γεύσεων κλέβουν τη δόξα από τις κλασικές προτάσεις.... Πιστοί στην κάλυψη των αναγκών του επαγγελματία και την αναζήτηση νέων τάσεων, ζητήσαμε από την καθηγήτρια αρτοποιίας Ελένη Καμάρδα να μεταμορφώσει το γνωστό κουλούρι Θεσσαλονίκης πειράζοντας δημιουργικά τα συστατικά, τη ζύμη, το σχήμα και το μέγεθος του κλασικού αρτοσκευάσματος... Το αποτέλεσμα πραγματικά, εντυπωσιάζει!

 Γεμιστό με πραλίνα

 Με φρούτα του δάσους

 Κουλούρι με χόρτα

 Xωρίς Γλουτένη

 Με λεμονοπίπερο

 

Με πάθος για την αρτοποιία!

Η Ελένη Καμάρδα, είναι εκπαιδευτικός του Tμήματος Aρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής του ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου, και γνωστή στο χώρο για το πάθος της με την αρτοποιία και τη διδασκαλία. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σε μικρή ηλικία μετανάστευσε στη Γερμανία όπου και σπούδασε την ειδικότητα της αρτοποιητικής τέχνης. Τελειώνοντας τις σπουδές της και σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε να εργάζεται σε φούρνο και συγκεκριμένα στο χώρο παραγωγής όπου ξεχώρισε αμέσως για τη δημιουργικότητά της. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 επέστρεψε στην Ελλάδα και το 1995 άρχισε την ενασχόλησή της με τη δεύτερη αγάπη της, τη διδασκαλία. Έχει μια κόρη 18 ετών, η οποία σπουδάζει στο Οικονομικό Τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 

Eπιμέλεια: Ελένη Μανίκα

Από το τεύχος 101 (Μάρτιος/Απρίλιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.