Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Αρτοζαχαροπλαστείο Δελατόλας, σύγχρονη αισθητική, μοντέρνα λογική και γευστική ποικιλία!
Αρτοζαχαροπλαστείο Δελατόλας, σύγχρονη αισθητική, μοντέρνα λογική και γευστική ποικιλία!

Στον αριθμό 302 της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, σε κεντρικό σημείο της ομώνυμης περιοχής, μια νέα γευστική γωνιά έχει κάνει την εμφάνισή της, εντυπωσιάζοντας με τον πλούτο των γεύσεων και την πρωτοποριακή της εμφάνιση. Πρόκειται για το «νέο μέλος» της οικογένειας Δελατόλα, ένα υπερσύγχρονο αρτοζαχαροπλαστείο, αντάξιο πολλών της Ευρώπης!

Αφήνοντας πίσω τους τις πανεπιστημιακές τους σπουδές, τόσο ο προσωπικός, όσο και ο επαγγελματικός τους δρόμος τους οδήγησε στο στίβο της αρτοποιίας, όπου διαπρέπουν καθημερινά μέσα από γευστικές δημιουργίες τις οποίες προσφέρουν από το ολοκαίνουριο κατάστημά τους, το αρτοζαχαροπλαστείο «Δελατόλας». Ο λόγος για τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, Αλέξανδρο Δελατόλα και Σοφία Πολυτάρχου, δυο νέους ανθρώπους που μέσα από την επιχείρησή τους προσφέρουν καθημερινά ποικιλία ψωμιών, πλήθος αρτοσκευασμάτων και αφθονία γλυκών, ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης αρτοποιίας.

 

Ευρωπαϊκό design!

Μπαίνοντας κανείς στο αρτοποιείο «Δελατόλας», έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε κατάστημα ευρωπαϊκό. Κι αυτό, διότι η συνεργασία των ιδιοκτητών με την καταξιωμένη εταιρεία εξοπλισμού χώρων εστίασης Δ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, οδήγησε σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, που λίγο θυμίζει τον παραδοσιακό ελληνικό φούρνο. Ειδικότερα, η επιλογή ψυγείων με μοτέρ tropical και θερμομονωτικά κρύσταλλα, ο υπερσύγχρονος φωτισμός, ο οποίος μάλιστα είναι στοχευμένος στα προϊόντα με περιστρεφόμενα φωτιστικά spot και η τοποθέτηση προϊόντων σε βιτρίνες προβολής κολλητών κρυστάλλων και ενιαία εξωτερική εμφάνιση, εξασφαλίζουν μια πρωτοποριακή εικόνα στο κατάστημα.

Ανάμεσα στα στοιχεία που κερδίζουν τις εντυπώσεις είναι και οι επενδύσεις με επιφάνειες γρανίτη Spanish beige, καθώς και οι ξύλινες ξυστές τάβλες από μασίφ ξύλο σε απόχρωση "elephant Armani". Τα διακοσμητικά στοιχεία σε έντονο κόκκινο χρώμα δημιουργούν ευχάριστη αντίθεση με τη μπεζ απόχρωση που επικρατεί στο δάπεδο, όπου επιλέχθηκαν πλακάκια σε υφή φυσικής πέτρας. Στα σημαντικά ατού του χώρου προστίθεται και ο ανοιχτός χώρος του εργαστηρίου ο οποίος χαρίζει αμεσότητα στην επικοινωνία κατά τη διάρκεια της παραγωγής, ενώ το κατάστημα διαθέτει και άνετο εξωτερικό χώρο καθιστικού, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο.

Νοστιμιές με ιστορία

Το κατάστημα «Δελατόλας» ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη του 2011 και αποτελεί το δεύτερο κατάστημα της οικογένειας στην περιοχή. Είναι αρτοποιείο αλλά και οργανωμένο ζαχαροπλαστείο, όπου ετοιμάζονται όλες οι αλμυρές και γλυκές δημιουργίες, ενώ διαθέτει και εργαστήρι προϊόντων catering. Ιστορικά, η ενασχόληση της οικογένειας με την αρτοποιία ήταν μάλλον δεδομένη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Σοφία Πολυτάρχου μεγάλωσε σε οικογένεια διακεκριμένων αρτοποιών, ενώ και ο Αλέξανδρος Δελατόλας ασχολήθηκε από νωρίς με την αρτοποιία, η οποία τον κέρδισε εμπνέοντάς του την αγάπη τόσο για την παραγωγή, όσο και για την επιχειρηματική δραστηριοποίηση στο χώρο.

Γευστική ποικιλία

Οι πολλές και διαφορετικές ποικιλίες ψωμιού, σε συνδυασμό με το πλήθος των γλυκών και αλμυρών δημιουργιών, δίνουν ισχυρό ατού προτίμησης στο αρτοζαχαροπλαστείο «Δελατόλα», καλύπτοντας όλες τις προτιμήσεις. Κι αυτό διότι σε καθημερινή βάση εδώ παράγονται 20 κωδικοί ψωμιού, μεταξύ των οποίων γερμανική σίκαλη, πολύσπορο, πινακωτή στα ξύλα, βιολογικό και χωρίς γλουτένη, ενώ η κουλουροποιία και η πληθώρα βουτημάτων αποτελούν επίσης πεδίο πολλών εναλλακτικών επιλογών. Η παροχή ποικιλιών καφέ με τη μορφή take away, σε συνδυασμό με τα πρωτότυπα σάντουιτς που παρασκευάζονται από ολόφρεσκο ψωμί και ποιοτικά αλλαντικά, αλλά και οι διαφορετικές ποικιλίες πιροσκί που μπορεί να προμηθευτεί κανείς από το αρτοζαχαροπλαστείο «Δελατόλα», αποτελούν επίσης σημαντικό «πόλο έλξης». Παράλληλα, οι γλυκές γευστικές δημιουργίες, στις οποίες επιδίδεται με ιδιαίτερο ζήλο η κυρία Πολυτάρχου, χαρακτηρίζονται από νοστιμιά και μεγάλη ποικιλία, αφού εδώ μπορεί κανείς να γευτεί καθημερινά μεταξύ άλλων αρωματικά κέικ, μυρωδάτα τσουρέκια, παραδοσιακά σιροπιαστά, ολόφρεσκες πάστες και λαχταριστές τούρτες, αλλά και γεμάτο πλούσια γεύση δροσερό παγωτό! Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι όλα τα προϊόντα παράγονται στο εργαστήριο του καταστήματος, μόνο με αγνές πρώτες ύλες και με αμέριστο «βοηθό» των παραγωγών, τον…απόλυτο σεβασμό στους κανόνες της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.

«Προσπαθούμε να παντρεύουμε παραδοσιακά υλικά με μοντέρνες συνταγές», τονίζει χαρακτηριστικά η κα Πολυτάρχου, η οποία αναφερόμενη στην «επιτυχημένη συνταγή» του καταστήματος, τονίζει: «Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και το αποδεικνύουμε καθημερινά στους πελάτες μας, αφού λειτουργούμε με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ζήλο για τη δουλειά μας».

Ένα άλλο σημείο, στο οποίο η οικογένεια Δελατόλα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής αλλά και η τήρηση των κανόνων άριστης συμπεριφοράς απέναντι στον επισκέπτη: «Για εμάς είναι πολύ σημαντική η ευγένεια και η ζεστασιά με την οποία πρέπει να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι που μπαίνουν στο κατάστημά μας, γι’αυτό και τo προσωπικό μας είναι άρτια εκπαιδευμένο προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να κάνει τον καταναλωτή να νιώθει καλοδεχούμενος επισκέπτης»!

Σχέδια για το μέλλον

Στο ερώτημα για τα μελλοντικά τους πλάνα, ο Αλέξανδρος και η Σοφία χαμογελούν, ίσως γιατί ήδη έχουν βιώσει αρκετές δυσκολίες στην προσπάθειά τους να στήσουν από το μηδέν ένα υπερσύγχρονο κατάστημα και μάλιστα υπό το καθεστώς της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Ωστόσο, δεν παύουν να αισιοδοξούν για το μέλλον τόσο του καταστήματός τους όσο και γενικότερα της αρτοποιίας, γι’αυτό και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο επέκτασης της επιχείρησης Δελατόλα, με τρίτο κατάστημα. Επί του παρόντος, παραμένουν πιστοί στην παροχή προϊόντων ποιότητας, γι’αυτό και τονίζουν: «Στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι, μέρα με τη μέρα, στις απλές καθημερινές προσδοκίες των πελατών μας».

Η «συνταγή»της επιτυχίας

«Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι πάντα φρέσκα και ποιοτικώς τα καλύτερα» απαντά ο κ. Δελατόλας στο ερώτημά μας για αποκάλυψη του μυστικού της επιτυχίας και προσθέτει: «Συνεργαζόμαστε με τις καλύτερες εταιρίες πρώτων υλών και επιμένουμε στην ποιότητα και στη φρεσκάδα των προϊόντων μας, ενώ μέλημά μας είναι και η τήρηση των παραδοσιακών τρόπων παρασκευής, τους οποίους ακολουθούμε πιστά και σταθερά, χωρίς να παρεκκλίνουμε από τους προβλεπόμενους τρόπους παραγωγής προκειμένου να μειώσουμε το χρόνο ή το κόστος παραγωγής». Βασιζόμενοι, λοιπόν, στη μεγάλη ποικιλία αλμυρών και γλυκών γεύσεων που έχουν πιστούς και καθημερινούς φίλους, οι ιδιοκτήτες του καταστήματος ακολουθούν τα υψηλότερα standards της αρτοποιίας, με αποτέλεσμα την άριστη ποιότητα των προϊόντων τους, τόσο σε γευστικό όσο και αισθητικό επίπεδο, χωρίς όμως, όπως σημειώνουν, να επιβαρύνουν οικονομικά τον καταναλωτή, αλλά πάντα με στόχο να καταφέρουν να τον κερδίσουν, πράγμα που μάλλον έχουν επιτύχει!

INFO:

• Ιδιοκτήτες: Αλέξανδρος Δελατόλας - Σοφία Πολυτάρχου

• Διεύθυνση: Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 302, Άγιος Δημήτριος, τηλ.:210 9949638

• Κατασκευαστής: Δ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, τηλ.: 210 5810977

 

Κείμενο: Μαρία Σαρτζετάκη

Από το τεύχος 96 (ΜΑΪ/ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Α-Ζ