Αφήνουμε το γάλα με τη βανίλια για 24 ώρες στο ψυγείο. Σε ενα πυρίμαχο σκεύος πυρπολούμε το αλκοόλ και το σιρόπι. Χτυπάμε το γάλα με τη βανίλια, μέχρι να γίνει κρέμα και τέλος χτυπάμε σε σέικερ όλα τα υλικά μαζί με το διπλό espresso και πάγο. Σερβίρουμε στο παγωμένο ποτήρι χωρίς πάγο.
• Ξεχωριστή πρόταση espresso, που δένει αρμονικά με τα αρώματα και τις γεύσεις της βανίλιας. Ιδανική για τις ζεστές μέρες.
Από το τεύχος 48 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Snack & Coffee.