Βράζουμε για 1 ώρα ζαχαρούχο γάλα για να καραμελώσει. Τοποθετούμε στο blender το γάλα, τη σοκολάτα bitter και τα παγάκια, χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε σ’ ένα ψηλό ποτήρι την καραμέλα που φτιάξαμε, αμέσως μετά τη frozen σοκολάτα από το blender, ξανά καραμέλα. Συμπληρώνουμε το ποτήρι με κρύο αφρόγαλα και στο κέντρο ρίχνουμε τον espresso. Γαρνίρουμε με τρίμμα σοκολάτα υγείας.
Η bitter σοκολάτα σε συνδυασμό με το ζαχαρούχο γάλα ισορροπούν απόλυτα το ρόφημα χωρίς να είναι έντονα γλυκό.
Συνταγή: Δημήτρης Τζατζανάς
Φωτό: Δημήτρης Κολιός
Από το τεύχος 54 (Μάιος/Ιούνιος 2014) του περιοδικού Snack & Coffee.