Κόβουμε το φουά γκρα σε λεπτές φέτες (4 ανά άτομο). Κόβουμε την καπνιστή πάπια και τη γραβιέρα σε λεπτές λωρίδες και τις διατηρούμε στο ψυγείο. Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες χωρίς να το ξεφλουδίσουμε. Ραντίζουμε τα φύλλα μαρουλιού με το dressing φουντουκέλαιου. Aφαιρούμε προσεκτικά το πάνω μέρος του crois’sandwich χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Απλώνουμε τη μουστάρδα στο εσωτερικό του σάντουιτς. Τοποθετούμε τις λεπτές λωρίδες της καπνιστής πάπιας και του φουά γκρα. Απλώνουμε τις λωρίδες της γραβιέρας και του πράσινου μήλου από πάνω. Τοποθετούμε το crois’sandwich στο πιάτο με το πάνω μέρος να αποκαλύπτει τη γέμιση. Διακοσμούμε με τα φύλλα μαρουλιού και τα μπατόν σχοινόπρασου.
Συνταγή: Michel Roth
Φωτό: Αρχείο DELIFRANCE HELLAS
Από το τεύχος 55 (Ιούλιος/Αύγουστος 2014) του περιοδικού ΨΗΤΟ.