Για να παρασκευάσουμε το γάλα από τους ξηρούς καρπούς προαπαιτείται το άλεσμά τους σε blender ή σε ειδική συσκευή για την παρασκευή γάλακτος από τους ξηρούς καρπούς. Επίσης, η επαφή τους με το βρασμένο νερό για αρκετό χρόνο. Μόλις ολοκληρωθεί η εκχύλισή τους, παγώνουμε το γάλα. Παγώνοντας θα αποκτήσει ωραία υφή και μπορεί να συνδυαστεί με το χαρμάνι espresso της προτίμησής σας, μιας και τα αρώματα των ξηρών καρπών που προαναφέραμε συγκαταλέγονται στα αρώματα του καφέ σε αυτή την περίπτωση όμως ως “toasted”.
Aπό το τεύχος 42 (ΜΑΪ-ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Snack & Coffee