Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
Hitchcock...tales
Hitchcock...tales

Το μαγαζί άνοιξε στα μέσα Οκτωβρίου από μια ομάδα ανθρώπων που είχαν κοινό όραμα να δημιουργήσουν μια επιχείρηση Καφεστίασης ποιοτική και διαφορετική από τα συνηθισμένα. Και αυτό το πέτυχαν σίγουρα, αφού το Hitchcocktales είναι ένα ιδιαίτερο μαγαζί στη γειτονιά της Ακρόπολης. «Αυτό που μας έκανε να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση είναι η αναζήτηση και η απόδειξη ότι μπορεί κάποιος μέσα σε αυτή την περίεργη εποχή που ζούμε να προσφέρει ένα συνδυασμό ποιότητας, καλού προϊόντος και τιμής στον κόσμο, που τον έχει τόσο πολλή ανάγκη αυτή την στιγμή», μας εξηγεί εκ μέρους των ιδιοκτητών ο κ. Μάρκος Βιτάλης.

Με χιτσκοκική έμπνευση

Το μαγαζί πήρε το όνομά του από τον διάσημο σκηνοθέτη Άλφρεντ Χίτσκοκ που έχει αφήσει εποχή με τις ταινίες του στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα. Στην αναζήτηση των ιδιοκτητών για κάτι διαφορετικό από τα τετριμμένα, ήρθε ως μοναδική απάντηση! Όπως τονίζει ο κ. Βιτάλης, «ο Χίτσκοκ είναι πάντα επίκαιρος και διαχρονικός. Η εμπλοκή του με το συγκεκριμένο μαγαζί έμοιαζε να είναι αναπόφευκτη, αφού πιστεύουμε πως ένα κατάστημα, και δη Καφεστίασης, πρέπει να έχει όνομα και επίθετο. Αυτό είναι που του δίνει χαρακτήρα και σίγουρα του προσδίδει την ταυτότητά του».

Η φιλοσοφία

Η επιτυχία του θεματικού concept έγκειται, βέβαια, όχι μόνο στη σύλληψη της ιδέας του, αλλά και στην υλοποίησή του. Το όνομα, δηλαδή, από μόνο του είναι ένα λογοπαίγνιο: το “Hitchcocktales” όταν είναι γραμμένο με αναφορές στο σκηνοθέτη και τις ιστορίες του, ενώ όταν το ακούει κανείς παραπέμπει σαφέστατα στα cocktails. Όσο για τη φιλοσοφία βρίσκεται συγκεντρωμένη στις 3 λέξεις “eat.love.drink” που αποτυπώνονται παντού στο μαγαζί, από την είσοδο και τα μενού μέχρι -μεταφορικά- στη διακόσμηση του άκρως μυστηριώδους χώρου.

Στις φωτογραφίες: 1. Για πιο γνήσιο αποτέλεσμα πολλά οικοδομικά στοιχεία έχουν μείνει ανέπαφα. 2. Το εντυπωσιακό μπαρ. 3. Έξυπνος φωτισμός δημιουργεί χιτσκοκική ατμόσφαιρα. 

Design & διακόσμηση

Το Hitchcocktales εγκαταστάθηκε σε ένα χώρο που πριν από πολλά χρόνια φιλοξενούσε μια οικία και αργότερα ένα... γκαράζ, απ’ όπου και η “κληρονομιά” με τις ανεπεξέργαστες κολόνες εντός του μαγαζιού. Οι ιδέες για τη διαμόρφωση στην πράξη του concept και, φυσικά, το design ήρθαν από την ομάδα της Gruppo Decorativo που το κατασκεύασε, έχοντας αρκετές εμπειρίες από τη διακόσμηση και καταστημάτων και επιτυγχάνοντας ένα θεαματικό αποτέλεσμα.

Cocktails & menu

«Δόθηκε τεράστια προσοχή στην επιλογή των spirits και κάθε ποτού που βρήκε τη θέση του στα ψηλά ξύλινα ράφια πίσω από την μπάρα. Οι άνθρωποι που το ανέλαβαν είναι χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο με διακρίσεις και σπουδές”, διευκρίζει ο κ. Βιτάλης. Πράγματι, η λίστα των cocktails είναι εμπνευσμένη από -τι άλλο;- τον Χίτσκοκ: Spellbound, Medinnoche, The Pleasure Garden κ.ά. Ανάλογα κινείται και το menu που διέπεται από έξυπνες ιδέες και ποιοτικά υλικά, με τα πιάτα να περιλαμβάνουν από μανιτάρια σοτέ και κινέζικα ορεκτικά, μέχρι club κοτόπουλο ή σολομό κ.ο.κ.

 Ταυτότητα καταστήματος 

Όνομα: Hitchcocktales

Ιδιοκτήτης: ΑCRO B4 ΕΠΕ

Opening: 13/10/2013

Έκταση: 150 τ.μ.

Design: Gruppo Decorativo

Url: www.hitchcocktales.com

Facebook: Hitchcocktales

Κείμενο: Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου

Από το τεύχος 51 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013) του περιοδικού Snack & Coffee.