Γλώσσες

ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

A  A  A +
Πίσω
17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bartending
17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Bartending

Το S&C βρέθηκε για ακόμη μια φορά στην κορυφαία διοργάνωση του bartending, που ανέδειξε για 17η συνεχή χρονιά τους καλύτερους bartenders της Ελλάδας!

Η Η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ) διοργάνωσε για 17η συνεχή χρονιά το μεγαλύτερο γεγονός για τους bartenders της χώρας. H γιορτή αυτή πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου στο κατάμεστο Club “Dream City (DC) Athens”, με χορηγό την DIAGEO και με τη συμμετοχή 56 επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα οι οποίοι παρουσίασαν το ταλέντο και την τεχνική τους σε πρωτότυπα cocktails. Το πρωτάθλημα περιλάμβανε τους διαγωνισμούς “Classic”, “Flairtending” και “Non Alcoholic drink”, οι οποίοι εξελίχθηκαν σε τρεις γύρους για να αναδείξουν στο τέλος τους μεγάλους νικητές. Βασικό χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης ήταν ο έντονος ανταγωνισμός, αποδεικνύοντας πως το bartending είναι μία τέχνη που διανύει μια αναπτυξιακή πορεία κατά την τελευταία δεκαετία και στη χώρα μας!

 


 Οι διαγωνισμοί

Την πρώτη θέση στην κατηγορία του “Classic Cocktail Fancy drink” έλαβε ο Παναγιώτης Γιοβάνης από το cocktail bar “Ten” στη Λαμία, με δεύτερο τον Παναγιώτη Γκοβάτσο από το “Ενετικό Cafe & Cocktail Bar” στην Μονεμβασιά Λακωνίας και τρίτο τον Κωνσταντίνο Συλαίο από το “Mad Cafe” επίσης στη Λαμία. Στο Flairtending, πρωταθλητής αναδείχθηκε για τέταρτη χρονιά ο Γιώργος Καπώνης από την Αθήνα, με δεύτερο τον Διονύση (Ντένις) Καλογερία από την Ζάκυνθο και τρίτο τον Στέλιο Παπαδόπουλο από την Αθήνα. Ο πρωταθλητής παραχώρησε τη θέση του για την παγκόσμια συμμετοχή στον δεύτερο, καθώς οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν θα του επιτρέψουν να δώσει το “παρών”. Οι δύο πρώτοι νικητές των διαγωνισμών “Cocktail Classic” & “Flairtending” θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα ανάμεσα σε άλλες 58 χώρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ΙΒΑ που θα γίνει στο Πεκίνο, στις 5-10 Οκτωβρίου 2012. Στην κατηγορία “Non Alcoholic drink”, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Αράπογλου (Λουτράκι) και ακολούθησαν οι Κυριάκος Ουζουνίδης (Γιαννιτσά) και Γεώργιος Σκούφολγου (Ρέθυμνο) στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο πρώτος νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον “Παγκόσμιο Διαγωνισμό Cocktail Χωρίς Αλκοόλ” στην Πράγα της Τσεχίας.

Στις φωτογραφίες:

1. Flair show από τον Marek Posluszny. 2. Οι guests bartenders του 17ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, Marek Posluszny και Mario Hofferer. 3. Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος με το cocktail του ανά χείρας. 4. Ο Ντένις Καλογερίας θα εκπροσωπήσει τελικά την Ελλάδα στο Πεκίνο. 5. Από αριστερά: οι κ.κ. Νικολάου, Κωνσταντίνος Αράπογλου, Mario Hofferer, Κυριάκος Ουζουνίδης, Γεώργιος Σκούφογλου, Κώστας Στεφανακίδης. 6. Από αριστερά: οι κ.κ. Posluszny, Γιώργος Καπώνης (Πρωταθλητής Flairtending 2012), Ντένις Καλογερίας (2η θέση), Στέλιος Παπαδόπουλος (3η θέση), Κώστας Στεφανακίδης, Αχιλλέας Καραουλάνης και Γιώργος Μακρής. 7. Πρωταθλητής Flairtending για τέταρτη χρονιά ο Γιώργος Καπώνης!      

Κείμενο: Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου

Από το τεύχος 41 (ΜΑΡ-ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Snack & Coffee