A  A  A +
Πίσω
Ρολά Γιορτινά: Αρνίσιο ρολό κιμά με τυρί Μετσόβου και ψητές πατάτες με φρέσκα βότανα
Ρολά Γιορτινά: Αρνίσιο ρολό κιμά με τυρί Μετσόβου και ψητές πατάτες με φρέσκα βότανα

Με αφορμή τα γιορτινά μενού, ο chef Γιάννης Στανίτσας προτείνει πέντε απίθανα εορταστικά ρολά, που μένουν σίγουρα αξέχαστα... 

Συνταγές: Γιάννης Στανίτσας

Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

 

* Υλικά για 4 μερίδες


Υλικά

1 κ.κιμά από αρνίσιο μπούτι
200 γρ. κρεμμύδι ξερό
200 γρ. γαλέτα
200 γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου
φρέσκο θυμάρι
1 κ. γλ. πάπρικα σκόνη καπνιστή
500 γρ. πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ. σ. μουστάρδα

Βήματα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τη γαλέτα, το θυμάρι, λίγη πάπρικα, το γεμίζουμε με το καπνιστό τυρί Μετσόβου, το ρολάρουμε, το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο να θωρακιστεί και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί σε λαδόκολα και αλουμινόχαρτο, στους 170°C, 40 έως 45 λεπτά. Eλέγχουμε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι αν ψήθηκε και αποσύρουμε όταν το μαχαίρι μας βγει στεγνό. Για τη γαρνιτούρα, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ταψάκι με σκόρδο, φρέσκο δεντρολίβανο, λίγη μουστάρδα, λίγο ζωμό και ψήνουμε στους 170°C. Σερβίρουμε το ρολό με τις πατατούλες.