A  A  A +
Πίσω
Τούρτα παγωτό εκμέκ καταΐφι
Τούρτα παγωτό εκμέκ καταΐφι

Υλικά

Για το καταΐφι:
Καταΐφι 500 γρ.
Κάσιους 100 γρ.
Φιστίκι 100 γρ.
Σιρόπι 29° γράδα 600-700 γρ.
Για το παγωτό καΐμάκι:
Γάλα πρόβειο 400 γρ.
Κρέμα γάλακτος 48% 150 γρ.
Ζάχαρη 100 γρ.
Πηκτικό παγωτού 5 γρ.
Σαλέπι 3 γρ.
Μαστίχα 3 γρ.
Κανέλα ξύλο 1 τμχ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για το καταΐφι: Στρώνουμε σε ένα ταψάκι το καταΐφι μαζί με τους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε στους 175°C για 40–50 λεπτά. Σιροπιάζουμε αμέσως με το σιρόπι κρύο.

Για το παγωτό καΐμάκι: Βράζουμε καλά σε ένα σκεύος όλα τα υλικά, κρυώνουμε το μείγμα, αποσύρουμε το ξύλο κανέλας και το βάζουμε στην παγωτομηχανή.

Μοντάρισμα: Τοποθετούμε το καταΐφι σε παγωμένο τετράγωνο τσέρκι, στρώνουμε με παγωτό καϊμάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν το ξεφορμάρουμε γαρνίρουμε με ζελέ καραμέλας και διακοσμούμε.

Από το τεύχος 102 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.