Για το καταΐφι: Στρώνουμε σε ένα ταψάκι το καταΐφι μαζί με τους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε στους 175°C για 40–50 λεπτά. Σιροπιάζουμε αμέσως με το σιρόπι κρύο.
Για το παγωτό καΐμάκι: Βράζουμε καλά σε ένα σκεύος όλα τα υλικά, κρυώνουμε το μείγμα, αποσύρουμε το ξύλο κανέλας και το βάζουμε στην παγωτομηχανή.
Μοντάρισμα: Τοποθετούμε το καταΐφι σε παγωμένο τετράγωνο τσέρκι, στρώνουμε με παγωτό καϊμάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν το ξεφορμάρουμε γαρνίρουμε με ζελέ καραμέλας και διακοσμούμε.
Από το τεύχος 102 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.