A  A  A +
Πίσω
Τάρτα σοκολάτας με μαρσμέλοους
Τάρτα σοκολάτας με μαρσμέλοους

Υλικά

Για 2 τάρτες:
Για το σαμπλέ σοκολάτα:
Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 170 γρ.
Άχνη 50 γρ.
Ασπράδι 20 γρ.
Βούτυρο ζωικό 120 γρ.
Αλάτι 1 πρέζα
Βανίλια 1 πρέζα
Κακάο 30 γρ.
Για την γέμιση με σοκολάτα:
Σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ.
Κρέμα γάλακτος 160 γρ.
Γάλα 40 γρ.
Αβγό 50 γρ.
Για τα μαρσμέλοους φράουλα:
Πουρές φράουλα 50 + 40 γρ.
Τριμολίνη 75 + 75 γρ.
Ζάχαρη 150 γρ.
Ζελατίνη 17 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για το σαμπλέ σοκολάτα: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνουμε τη ζύμη δύο ώρες στο ψυγείο για να σφίξει. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και τη βάζουμε σ' ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ.

Για την γέμιση σοκολάτας: Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να είναι χλιαρό. Αφού αποσύρουμε το μίγμα από την φωτιά το ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Για το μαρσμέλοους: Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, τα 50 γρ. πουρέ και 75 γρ. τριμολίνη. Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη τριμολίνη, την ζάχαρη και τα 40 γρ. πουρέ μέχρι να ζεσταθούν. Ρίχνουμε τις ζελατίνες (αφού προηγουμένως τις έχουμε βάλει σε κρύο νερό) μέσα στο μείγμα που είναι στο κατσαρολάκι, το αποσύρουμε από την φωτιά και το ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα δύο μείγματα μέσα στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για δέκα λεπτά μέχρι να σφίξει και ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί. Φορμάρουμε σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε 24 ώρες για να σφίξει. Το κόβουμε σε κομματάκια με την βοήθεια ενός μαχαιριού.

Μοντάρισμα: Ρίχνουμε την γέμιση μέσα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί η τάρτα ζελάρουμε και διακοσμούμε με τα μαρσμέλοους από επάνω.  

Συνταγή: Δημήτρης Δήμτσος, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 104 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.