A  A  A +
Πίσω
Ψωμί με σοκολάτα & καρύδια
Ψωμί με σοκολάτα & καρύδια

Υλικά

Για 2 καρβελάκια:
Για το ψωμί:
Αλεύρι δυνατό 200 γρ.
Αλεύρι τύπου 70% 100 γρ.
Μαργαρίνη 15 γρ.
Μαγιά 10 γρ.
Ζάχαρη 5 γρ.
Αλάτι 2 γρ.
Νερό 150 γρ.
Για τη γέμιση:
Σοκολάτα φούρνου 40 γρ.
Καρύδια ψιλοκομμένα 30 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ χρησιμοποιώντας το γάντζο σε σιγανή ταχύτητα για πέντε λεπτά. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί μέσα στον κάδο του μίξερ για πέντε λεπτά και ξαναχτυπάμε το ζυμάρι για άλλα τρία λεπτά.

Παίρνουμε 220 γρ. από το ζυμάρι και το κάνουμε μπάλα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τρία με πέντε λεπτά, ανάλογα με την θερμοκρασία που έχουμε στο χώρο του εργαστηρίου.

Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα χέρια, βάζουμε τη γέμιση και ξανακάνουμε το ζυμάρι μπάλα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα και το βάζουμε στη στόφα για να φουσκώσει. Όταν το ψωμί είναι στη στόφα, καλό θα είναι να το ψεκάζουμε με νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Συνταγή: Δημήτρης Δήμτσος, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 104 (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.